Naša super lokalna hrana

V sredo, 22. 11. 2017, smo se učenci izbirnega predmeta turistična vzgoja poizkusili tudi v praksi. Za dodatno strokovno pomoč je poskrbel Rihard Baša. Na začetku nas je nagovoril ter nam predstavil našo lokalno hrano in nas podučil, kaj in kako bi le-to ponudili turistom.

Nadaljevali smo z delom v skupinah, znotraj katerih smo zamesili in spekli kruh, ob katerem smo ponudili narezek s sirom iz Tater in domač zašinek, skuhali fižolovo juho, kot so jo pripravljale naše none, krompir v zelnici smo zabelili s popečeno slanino in zašinkom ter spekli okusne palačinke z domačo marmelado iz grozdja vrsta izabele.

Kar nekaj ustvarjalnosti smo potrebovali, da smo pripravili ustrezen, pa tudi estetski pogrinjek. Pogovorili smo se o bontonu pri mizi.

Sledilo je tisto najlepše – degustacija pripravljene hrane.

S polnimi želodčki in nasmehom na obrazu smo odšli domov.

Več fotografij

                                                         Karin Iskra in Laura Jagodnik, 7. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost