Sejem srednjih šol v Ilirski Bistrici

V tem šolskem letu smo se svetovalne delavke šol naše občine odločile, da devetošolcem na nekoliko drugačen način, in sicer v enem dnevu in na enem mestu omogočimo spoznavanje čim več različnih srednjih šol in programov.

Obe mestni šoli sta skupaj organizirali Sejem srednjih šol, ki je potekal  v sredo, 25. oktobra 2017, na OŠ Dragotina Ketteja Ilirska Bistrica.

Na stojnicah se je predstavilo enajst srednješolskih ustanov oz. šolskih centrov: Šolski center Postojna (z enoto Gimnazija Ilirska Bistrica), Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna, Šolski center Srečka Kosovela Sežana, Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina, Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana, Srednja gradbena, geodetska in okoljevarstvena šola Ljubljana, Elektro in pomorska šola Portorož, Srednja šola Izola, Škofijska klasična gimnazija Ljubljana, Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, Grm Novo mesto – center biotehnike in turizma (Kmetijska šola Grm in biotehniška gimnazija).

Sejma so se udeležili skoraj vsi naši devetošolci in njihovi starši. Po dogodku so v kratki evalvaciji zapisali naslednje:

  • Všeč mi je bilo, kako veliko šol je bilo.
  • Všeč mi je bilo, ker so mi vsako šolo lepo predstavili. Domiseln je bil kviz in ladjica, ki smo jo sami upravljali.
  • Všeč mi je bilo, da so učenci pripovedovali o lastnih izkušnjah.
  • Najbolj me je pritegnilo, ko so bile svečke in dale iskro, medtem ko smo držali prst gor (na avtomehanični).
  • Mislim, da je bilo dobro predstavljeno, saj je gospa imela razstavljene knjige, letake, pa tudi povedala mi je vse o šoli.

Psihologinja Ines Celin

Več fotografij

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost