Obisk VDC-ja – tehniški dan

V ponedeljek, 23. 10. 2017, smo se učenci 6. b odpravili na tehniški dan v Varstveno delovni center. Tam so nas sprejeli njihovi delavci in njihovi varovanci, ljudje s posebnimi potrebami.

Razdelili smo se v štiri skupine. Imeli smo štiri različne delavnice: izdelava papirja, obdelava lesa, izdelek iz gline in šivanje.

V delavnici izdelava papirja nam je gospa, ki jo vodi, najprej razložila potek dela. Tam smo srečali tudi nekaj ljudi, ki so drugačni od nas, vendar zelo spretni in ustvarjalni. Vsak izmed nas je izdelal svoj kos papirja. Nanj smo lahko odtisnili čipko. Na koncu smo papir dali sušiti.

V delavnici obdelava lesa smo dobili kos lesa v obliki sovice, ga pobarvali, nalepili oči in nos. Izdelek nam je posušil gospod Alen. Sledil je odmor.

V naslednji delavnici smo izdelovali izdelek iz gline. Izdelali smo stojalo za serviete. Bilo je težko in naporno delo, a je na koncu nastal lep izdelek.

Zadnja delavnica je bila šivanje. Izdelali smo zapestnico. Izbrali smo si kos blaga, iz njega izrezali kose in začeli prepletati. Gospa iz delavnice nam je zašila robove. Kmalu je zapestnica že krasila naša zapestja.

Na koncu smo se zahvalili vsem v VDC-ju. Veseli smo bili, da smo jim polepšali dan.

Več fotografij

Lara Rolih, 6.b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost