Lovski tabor za mlade

Lovska tabora za seznanjanje mladih z naravo in lovstvom 7. do 9. 9. 2018

Postojnsko Bistriška zveza lovskih družin, ki združuje 15 lovskih družin na območju občin Postojna, Pivka, Ilirska Bistrica in Divača, tudi v letu 2018 nadaljuje ter letos že petič zapored organizira izvedbo Lovskega tabora za mlade, z namenom seznanjanja mladih z naravo in lovstvom.

Lovska tabora bosta za osnovnošolce potekala v loviščih Lovske družine Bukovje in Lovske družine Hrenovice. Glede na pozitiven odziv tako udeležencev taborov, kot staršev, ki so ga imeli pretekli lovski tabori in glede na odzive na delo z mladimi v osnovnih šolah med samim šolskim letom v sodelovanju z vašimi učitelji pričakujemo, da bo interes za udeležbo med mladimi tudi letos na visokem nivoju.

Letos nameravamo izvesti enodnevni tabor na območju Nanoških gozdov (LD Hrenovice), kjer bodo udeleženci lahko spoznavali življenjsko okolje gamsa, tri dnevni tabor pa na območju okolice vasi Gorenje in Sv. Lovrenca (LD Bukovje) s prenočevanjem v lovski koči LD Bukovje in izhodi v življenjski prostor velikih parklarjev in prosto živečih živalskih vrst.

Tabora, ki sta prilagojena za učence od 4. do 8. razreda, bomo izvedli med 7. in 9. septembrom 2018, potekala pa bosta pod stalnim nadzorom in vodenjem ter v spremstvu usposobljenih pedagoških strokovnjakov.

Programe taborov in način prijave si lahko podrobneje ogledate v prilogah.

Vsakega izmed Lovskih taborov se lahko udeleži do 20 učencev, izbor bo potekal glede na vrstni red prispelih prijav. Prijave sprejemamo do 5.9.2018.

Vse potrebne dodatne informacije lahko zainteresirani dobijo na sedežu Postojnsko Bistriške ZLD, Cankarjeva 6 v Postojni in na telefonu: 05/720-45-21, GSM: 031 717-006 in e-pošti:pb-zld@siol.net.

Enodnevni tabor

Enodnevni tabor – prijavnica

Tridnevni tabor

Tridnevni tabor – prijavnica

 

Lovski pozdrav!

Pripravil:

Miroslav Žnidaršič

predsednik komisije Mladi in lovstvo PBZLD

 

Predsednik Upravnega odbora

Postojnsko Bistriške zveze lovskih družin

Aleš Klemenc

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost