Življenje ti je bilo dano, pa čeprav zavozlano.

“Življenje ti je bilo dano, pa čeprav zavozlano. Če voljo do življenja imaš, vozle hitro razvozlaš,« je zapisala osmošolka Ana Samokec. Optimistični verzi so vabili na letošnjo zaključno prireditev, ki je potekala v začetku junija.

Z zaključno prireditvijo smo obeležili več obletnic in dogodkov minulega leta. Učenci so predstavili različne dejavnosti, s katerimi so se ukvarjali celo šolsko leto. Ravnateljica šole Karmen Šepec je nagradila učence, ki so med letom dosegali najvišja priznanja na tekmovanjih znanj iz različnih predmetov.

Začeli so najmlajši, ki se učijo angleščine. Zapeli in zaplesali so s svojimi medvedki. Vsi učenci in učenke prve triade so zaplesali splet otroških ljudskih plesov. Ker letos praznujemo 200-letnico rojstva znamenitega pesnika, skladatelja in kulturnega delavca Miroslava Vilharja, smo med drugim pripravili fotografsko razstavo. Mlajši zbor šole pa je zapel Vilharjevo Planinarico. Nastopila sta tudi Starejši otroški pevski zbor in Mladinski pevski zbor združen s pevskim zborom Glasbene šole Ilirska Bistrica.

Literarni klub je pripravil več točk, v katerih so dekleta recitirala pesmi in prozo, med drugim so obeležila Cankarjevo leto. Predstavil se je Orffov orkester, ki ga obiskujejo učenci in učenke od četrtega do šestega razreda. Sledil je mix hip-hop, pop in latino skladb, na katere so zaplesale plesalke vseh razredov.

Učenci so celo leto literarno ustvarjali, nastalo je bogato novo glasilo Satje, v katerem so zbrani najboljši literarni in likovni izdelki. Delček svojega literarnega ustvarjanja so predstavili tudi četrtošolci, ki so se povezali z učenci oddelkov prilagojenega programa.

Prireditev je povezovala devetošolka Kaja Štemberger, ki je dogajanje sklenila z mislijo: »Predstavili smo vam le delček pisane preproge, ki jo vsako leto sestavljamo na Osnovni šoli Antona Žnideršiča. Pisano preprogo soustvarjamo vsi – učenci, učitelji, zaposleni in tudi vi starši z vašo podporo. Če se kdaj kakšna nit zavozla, pa jo z dobro voljo razvozlamo.«

                                               Manca Muha in Maja Volk, OŠ Antona Žnideršiča

Več fotografij

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost