Gajin svet

V petek, 28. 9. 2018, smo si učenci 2. in 3. triade v Domu na Vidmu ogledali film Gajin svet.

Film govori o enajstletni Gaji, ki se sooča s težavami v svoji družini. Njena mama za eno leto odpotuje v Afriko, kjer kot zdravnica brez meja zdravi bolne otroke. Gaja ostane doma s svojim preveč zaposlenim očetom in avšasto sestro Tejo. Oče zaradi hčerk zamuja v službo in ima probleme s šefico. Njena sestra si želi postati manekenka, zato se s sošolko Dašo prijavita na spletno avdicijo. Modni agenciji pošiljata svoje slike, tudi v kopalkah. Gaji se Tejino ravnanje ne zdi dobro, zato s prijateljem raziščeta Tejino e-pošto in spletno stran Gabrielle, internetne modne zvezde. Ko gresta Teja in Daša na »avdicijo« se izkaže, da je to prevara. Gaja in njen prijatelj ju zasledujeta in prideta do hiše moškega, ki se je izdajal za Gabriello. Gaja pokliče očeta in policijo, tako reši nadležno sestro in njeno prijateljico. Na koncu postanejo super družina in priredijo piknik.

Po filmu je sledilo predavanje o geslih in na sploh varnosti na internetu, ki ga je pripravila organizacija safe.si.

Takole so film komentirali naši učenci:

Film je bil zanimiv, smešen, in napet. Všeč mi je bilo tudi, da so filmu dodali veliko različne glasbe, ki ga je spremljala ves čas. (Daša Bratovič, 7. b)

Film mi ni bil všeč, saj nisem ljubiteljica slovenskih filmov. Rajši si ogledam kakšno grozljivko. Film bi priporočila vsem, ki imajo rada slovenske filme. (Edina Kotorić 9. b)

Film mi je bil precej všeč, saj se je vrtel okoli pravih najstniških problemov in odnosov. Igralci pa so me presenetili z odličnim igranjem. Najljubši prizor pa mi je bil, ko je Gaja rešila svojega prijatelja pred nasilneži. (Marko Djak, 9. b)

Lea Primc, Špela Skok, Minea Vrh

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost