Začetek s strokovno ekskurzijo

Novo šolsko leto je namenjeno pridobivanju novih izkušenj in znanj. V krožku prve pomoči in rdečega križa je velik del namenjen spoznavanju, učenju in obvladovanju veščin prve pomoči ter razvijanju timskega dela in sodelovanja. Tudi s tem namenom smo se odzvali povabilu Rdečega križa Ilirska Bistrica, ki je za člane šolskih krožkov organiziral ekskurzijo v Postojno. Tam smo si ogledali nov regijski center za obveščanje, kjer so nas sprejeli gasilci in nam predstavili svoje delo in naloge ter potrebno opremo.

V drugem delu smo s pomočjo našega strokovnega sodelavca Zmaga Štrajna spoznali reševalno postajo, delo na njej in seveda njihova vozila. Nekateri učenci so preizkusili tudi luči in sirene za nujno vožnjo.

Tretji del pa je vključeval ogled prizorišč državnega tekmovanja odraslih ekip prve pomoči iz celotne Slovenije. Scenariji so vključevali prometno nesrečo z nosečnico med porodom, udar strele v skupino ljudi, pretep med zasvojenci … Z zanimanjem smo se sprehodili med prizorišči, se pogovarjali o igri ter si ogledali delo odraslih ekip in njihove pristope, ob tem pa poiskali nekaj idej za izboljšanje našega dela.

Dan je bil poučen in zanimiv. Zahvaljujemo se Rdečemu križu Ilirska Bistrica za organizacijo in se veselimo nadaljnjega sodelovanja z njimi.

Več fotografij

Darinka Gržina, mentorica krožka

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost