CŠOD Trilobit

V ponedeljek, 8. 10. 2018, smo se učenci  8. razreda odpravili v šolo v naravi. Po napornih treh urah vožnje smo prišli v Javorniški Rovt, v Center šolskih in obšolskih dejavnosti Trilobit, kjer so bili tudi gimnazijci srednje šole Kočevje.

Najprej nam je vodja CŠOD-ja obrazložil pravila in nas peljal v naše sobe, kjer smo razpakirali kovčke in postlali postelje. Kmalu je sledilo kosilo, nato pa že prve popoldanske dejavnost­i – lokostrelstvo, kanuizem in predavanje o kamninah. Po večerji smo odšli na nočni pohod. Ob 22.00 pa je sledil nočni mir. V torek smo odšli na dolg pohod na planino Stamare. Popoldne smo plezali po umetni steni, imeli predavanje o trilobitih in naredili smo še ognjišče.

Po večerji smo šli v telovadnico, kjer smo žrebali trojke za tekmovanje, nato pa se zbrali okoli ognjišča, kjer smo pekli kostanje. V sredo dopoldne smo se odpravili po gobe. Po kosilu pa smo vadili za tekmovanje in nabirali zelišča za naravni čaj. Zvečer smo se razdelili v skupine in pripravili lov na zaklad, nato smo ga iskali. V četrtek smo iskali fosile. Popoldne pa je sledila orientacija z aplikacijo CŠOD misija. Zvečer pa smo ustvarjali svoje filmčke. Zadnji dan smo imeli prvo pomoč in izdelovali umetna nosila, nato pa je sledilo tekmovanje Trilobitlon.

Po končanem tekmovanju smo imeli kosilo, zatem pa je bila podelitev nagrad in potem nas je čakala dolga vožnja domov.

Več fotografij

Teja Derenčin, Lea Primc, Andreja Želodec, 8. b in 8. a

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost