Srečanje gledaliških skupin 2019

V četrtek, 14. 3., je v Ilirski Bistrici potekalo območno srečanje gledaliških skupin.  Učenke in učenec, ki obiskujemo gledališki klub, smo se ob 7.30 zjutraj dobili v šolski jedilnici. Ponovili smo igro in odnesli pripomočke v hišnikov avto, saj jih je peljal do doma na Vidmu, kjer je potekalo srečanje.  V Domu na Vidmu smo se posedli, da bi si ogledali prvo predstavo. Najprej so nastopali učenci učiteljice Tanje Hoznar, ki so imeli predstavo o nevarnostih onesnaževanja z naslovom To ni prvoaprilska šala, ki jo je tudi napisala učiteljica Tanja Hozner. Potem smo nastopili mi s predstavo o najstništvu in šoli po motivih kjnjige Blazno resno o šoli slovesnke mladinske pisateljice Deese Muck. Za nami so nastopile še dve skupini iz naše šole z mentorico Majo J. Slosar, in sicer s predstavo o prijateljstvu – Miška želi prijatelja avtorice Nine Mav Hrovat in s predstavo Izginula slika po knjigi Kestutisa Kasparavičiusa.

Na srečanju so nastopili še učenci OŠ Rudija Mahniča – Brkinca iz Pregarij. Vse skupaj se je končalo okoli 12.00 in potem smo se počasi odpravili domov.

                                                                                                 Andreja Želodec, 8. a

 

Po zaljučku območnih srečanj otroških gledaliških skupin je znan izbor za regijsko srečanje otroških gledališč, ki bo 15. aprila v Postojni. Na regijsko srečanje sta se uvrstili dve skupini iz Ilirske Bistrice – obe iz OŠ Antona Žnideršiča. To sta: JUNAKI ANTONA ŽNIDERŠIČA s predstavo To ni prvoaprilska šala v režiji Tanje Hzner in GLEDALIŠKI KLUB OŠ ANTONA ŽNIDERŠIČA s predstavo Blazno resno o šoli v režiji Gabriele B. Blokar.

Vsem igralkam in igralcem ter njihovim mentoricam iskrene čestitke za uspeh in obilo sreče ter uspeha na regijskem srečanju v Postojni!

JSKD

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost