Ekskurzija v Munchen

V petek, 21. 2., ob 1. uri ponoči smo se izpred naše šole odpravili v nemško mesto Munchen. Vožnja je bila dolga in dolgočasna, a včasih jo je popestrila vodička, ki je govorila o zgodovini in obrteh samega mesta.

Ugotovili smo, da Munchen leži v deželi imenovani Bavarska, ki je tudi ena najbolj poseljenih dežel Nemčije. Znana je po največji pivnici in po tamkajšnjih prestah.

Ko smo prispeli, smo se odpravili po mestu in si ogledali veliko znanih znamenitosti in stavb, kot so operna hiša, največja pivnica na svetu, cerkev brez oken … Po ogledu smo se lahko po mestu sprehodili še sami. Lahko smo šli po trgovinah, v kavarno, v knjižnico … Po dokončanem ogledu mesta smo se odpravili na pot v Deutches museum (Tehniški muzej), kjer smo izvedeli še malo več o sami zgodovini kraja.

Sledila je Allianz Arena, kjer smo si ogledali sam stadion in bivalne prostore nogometnega kluba Bayern Munchen. Po ogledu smo se lahko odpravili v trgovino s spominki.

Po vseh teh ogledih smo šli na večerjo v tradicionalno bavarsko pivnico. Potem smo se namestili v hostlu, kjer smo imeli še malo prostega časa in šli spat.

Naslednje jutro smo pojedli okusen zajtrk in se odpravili na ogled BMW Welta. Tam smo se lahko fotografirali ob avtih in motorjih ter drugih stvareh.

Potem smo se odpravili do olimpijskega parka, kjer smo se v 30 sekundah povzpeli na olimpijski stolp. Pogled je bil imeniten. Lahko smo si ogledali muzeja rock’n’rolla in kupili veliko različnih spominkov. Potem smo se spustili nazaj na trdna tla in se odpravili proti edinemu letališču s petimi zvezdicami v Evropi. Terminale smo si ogledali iz avtobusa. Videli smo tudi največje letalo na celotnem svetu! Napis na njem je bil iz pravega zlata. Lahko ga bi primerjali s 6-nadstropno stolpnico.

Nato smo se odpravili v živalski vrt, ki je bil precej oddaljen od letališča. To je prvi živalski vrt na svetu, ki je živali razporedil po kontinentih. Ogledali smo si lahko tudi hranjenje levov. Med drugim smo videli prave flaminge in severne medvede.

Po ogledu, ki ni bil voden, smo se odpravili na avtobus, z njim pa domov. Pot je hitro minila, saj smo pisali teste o Munchnu, na koncu pa so najboljši tri iz vsake šole dobili nagrado. Nekateri pa so bili tako utrujeni, da so že zaspali. Na parkirišču pred šolo so nas že pričakali starši. Imeli smo se zelo lepo in se veliko novega naučili.

Daša Bratovič, Lara Rolih, 7. b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost