Tehniški dan v OPP

Z učencema 8. in 9. razreda prilagojenega programa z NIZ smo izvedli dva tehniška dneva na temo Urejanje in sejanje visoke grede. Pri pripravi same grede so nam v pomoč priskočili učenci iz 6. OPP, saj imajo pri predmetu gospodinjstvo temo bivalno okolje.

Učenca 8.OPP in 9.OPP razreda sta predlagala, kaj bi posadili in posejali. Prva rastlina, za katero sta se odločila, je bila redkvica. Nato sta morala na spletu poiskati, kaj lahko posejemo oziroma posadimo poleg nje. Iskala sta torej »dobre sosede na vrtu«. Izbrala sta meto in solato.

Po pripravi terena smo se 19. 4. 2019 zjutraj najprej odpravili na ogled vrtnarske trgovine Kalia. Tam smo kupili sadiko mete ter semena redkvice in solate. Ker smo imeli dovolj časa, smo se odpravili še na obisk v bližnjo trgovino Vrtnarstvo Primož in si ogledali vse njihove sadike rož, zelišč, dišavnic …

Po povratku smo zavihali rokave in začeli z delom. V visoko gred smo napeljali še zemlje in ji dodali gnojilo. Nato smo razdelili površino na dva dela. Na manjši del smo posadili sadiko mete, na večji pa solato. Redkvico smo posejali kar med solato, saj smo prebrali, da se to lahko naredi. Na koncu smo gred pokrili in dobro zalili.

Upamo, da nam bo letina naklonjena in bomo pojedli kaj solate in redkvice ter popili dober metin čaj!

Učiteljica Mojca Prosen Batista

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost