3D DAJ-DAM delavnice

V četrtek, 5. marca 2020, bomo na naši šoli izvedli NEVERJETNE DELAVNICE za nadarjene, radovedne, pridne in ustvarjalne najstnike. Potekale bodo od 16. do 19. ure. Sodelujemo z učenci in učitelji iz naše občine ter OŠ Košana in OŠ Prestranek. Ponudba je res pestra in bogata. Več informacij je spodaj.

Učenci, ki vas delavnice zanimajo, se prijavite na pri svetovalni delavki Darinki Dekleva. Za prijavo potrebujete soglasje staršev.

Izvajalke, izvajalci, naslovi delavnic in opisi delavnic
1. Dolores Štembergar: “Vsi za enega, eden za vse”  Skozi timske igre boste spoznali moč uspešne komunikacije in sodelovanja v skupini.
2. Tatjana Vičič: “Krepke rožce”, bogato tradicijo izdelovanja rož iz krep papirja bomo uporabili za zanimivo in bogato dekoracijo … in “šopek-to-go”
3. Jože Knafelc: “Prostorske iluzije” Pripomočki: pametni telefon, kabel za polnjenje, USB ključek. Igrali se bomo in ustvarjali drugačno perspektivo ter kot gledanja na čudovit svet, ki nas obkroža. 
4. Laura Novak: “Od kocke do žoge”: Izdelali si bomo unikatno penasto žogo za tiho igro. S seboj prinesi škarje.
5. Katja Čekada: “Izdelaj scrunchie ali peresnico – noben problem!” – V delavnici bomo sešili modni scrunchie ali peresnico. Končane izdelke boste lahko okrasili po svoje. Na koncu bomo izdelke fotografirali in fotografije pripravili za objavo na socialnih omrežjih.
6. Meta Frank: “Repka” – prvo srečanje z rusko abecedo in kulturo. Pozabavali se bomo ob ruski pravljici Repka. Prinesi peresnico in škarje.              
8. Nadja Jagodnik- “Plink- plok Orff ansambel” ali kako v dveh urah postati član z ustvarjalnega ansambla in zaigrati zvoke in skladbo, ki vsem sežejo v srce…
9. Petra Strle: “Stopi na oder!” – Bujna domišljija, izjemna sposobnost vživljanja, domiselnost in iznajdljivost. So to tudi tvoje veščine ali pa si jih želiš usvojiti? Te zanima kako razvijati izražanje z mimiko, kretnjami, gibanjem in govorom? Super! Pridi, stopi na oder!
10. Doris Brne in Marijana Fidel: “PVC štampiljka” – izdelali bomo štampiljke s poljubnimi motivi.
11. Barbara Jenko: “Žur v telovadnici”- ples z udarci palic na hoppy žoge v povezavi z glasbo in Just dance
12. Jan Jereb: “Cirkus” – učenje žongliranja in cirkuških veščin
13. Sabina Jejčič :“Ali se bojite močvirja med štirimi ognji?” – Igre z žogo so zelo zabavne. Še bolj pa so lahko zabavne, če jim malo spremenimo navodila ali pa celo združimo več iger skupaj in nastane nekaj novega. V delavnici bomo že poznanim igram postavljali nova – dodatna pravila, jih preizkusili in tekmovali med sabo.
14. Nadja Baša: “Kdo sem, od kje prihajam”- raziskovali bomo stare kopije katastrskih listin in iskali izvore krajev bivanja in priimkov.
15. FIZ- Martin Vidmar: “Obnovljivi viri energije” – Demonstracija, razlaga in rokovanje z različnimi obnovljivimi viri energije. Uporabili bomo gorivno celico, sončne celice, hidro energijo, geotermalno energijo.
16. Vesna Babnik “Kemija v kuhinji” – učenci bodo samostojno opravili kemijske eksperimente s kuhinjskimi sestavinami

17. Sara Šuštar in 2 učenca: “Rubko” 

Pripomočki: Rubikova kocka (v primeru, da je nimaš, bo kakšna še na voljo na delavnici)

Na delavnici se bodo učenci naučili reševanja Rubikove kocke s pomočjo prikazanih algoritmov oziroma izpopolnili znanje z novimi triki. Na koncu se bomo pomerili v hitrostnem reševanju Rubikove kocke.

18. Martina Petek Gojak: “Izdelajmo hotel za žuželke” – Hotela za žuželke ni potrebno kupiti v trgovini, lahko ga izdelamo sami. Na delavnici jih bomo izdelali iz materialov, ki jih najdemo v naravi in odpadne embalaže, ki nastaja v gospodinjstvih. S seboj prinesite škarje.
19. Vera Frank: “Potovanje skozi deželo palačink” ali palačinke tudi drugače, z drugačnimi nadevi …
20.  Marija Novoselec: “Slastni obloženi kruhki” ali priprava toplih in hladnih prigrizkov za  vsako priložnost in za vsak žep
21. Tušar Urška : “Filmska reportaža” – Slikali in snemali bomo ter montirali film, ki bo prikazoval dogajanje na delavnicah. Bomo pravi novinarji.
22. Florijana Žnidaršič: “JIGSAW PUZZLE” – Da bi sestavljanke hitreje sestavili, z manj težav, vam bom na delavnici pokazali tri pomembne trike, ki vas pripeljejo do hitrejšega in uspešnejšega rezultata – končna slika.
23. Tamara Urbančič: “Naravna kozmetika” – Izdelava naravne kozmetike, da bomo lepi, dišeči in zdravi. Spoznavanje naravnih sestavin, ekoloških certifikatov, izdelava različnih krem in mazil za telo, obraz in lase. Recepti in praktična izdelava. Udeleženci izdelane vzorce vzamejo domov.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost