Obvestilo NIJZ: zamiki pri napotovanju v karanteno

Nacionalni Inštitut za javno zdravje (NIJZ) nas obvešča, da se je zaradi izrazitega porasta okužb s SARS-CoV-2, obdobje od prejema seznama visokorizičnih kontaktov, ki ga pripravimo na šoli, do napotitve v karanteno na domu, podaljšal na nekaj dni. V soboto 15.01.2022, je zamik znašal že 2 dni. V prihodnjih dneh je pričakovati še podaljšan zamik. Prejeti seznami visokorizičnih kontaktov so obravnavani po vrsti glede na čas prejema.

V šolah ob potrjeni okužbi v oddelku pričnemo z izobraževanjem na daljavo. Starši oz. zakoniti zastopniki boste za svoje otroke napotitev v karanteno na domu s strani NIJZ prejeli nekaj dni po pričetku izobraževanja na daljavo. Pridobitev Izjave o seznanitvi z napotitvijo v karanteno na domu (eUprava) je možna tudi za nazaj, zato ta časovni zamik ne predstavlja ovire pri pridobivanju uradnega dokumenta, iz katerega izhajajo pravice.

Starše pozivamo, da ob prejemu obvestila o okužbah v oddelku vašega otroka in pouku na daljavo ravnate enako skrbno, kot če bi že takoj prejeli napotitev v karanteno. Le tako bomo zmanjšali kroženje virusa in širjenje okužb.

Zahvaljujemo se vam za dosedanje sodelovanje in odgovornost, ki ste jo izkazali.

Bodite dobro in ostanite zdravi!

mag. Ines Piljić, ravnateljica


Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost