Noč knjige 2022

V ponedeljek, 25. 4. 2022, smo se ljubitelji knjig zbrali v Gimnaziji Ilirska Bistrica. Po dveh letih premora zaradi epidemije virusa covid-19 se je spet odvijala prireditev Noč knjige, ki jo je organiziralo Literarno društvo Ilirska Bistrica v sodelovanju z bistriško gimnazijo. Drug drugemu smo pripovedovali o svojih najljubših knjigah in brali odlomke iz njih.

Najbolj zanimiv gost nam je bil gospod Ismet Bekrić, bosanski pesnik, ki se je med vojno v Bosni preselil v Ilirsko Bistrico. Prebral nam je nekaj svojih pesmi za mladino.

Poleg osnovnošolcev so bile na prireditvi tudi tri gimnazijke, ki so poslikavale knjigobežnico za gimnazijo (knjigobežnica = omarica, kjer si lahko knjigo vzame vsak mimoidoči). Nanjo so narisale knjižne police in knjige, na katere smo lahko napisali naslove svojih najljubših knjig.

Večer je bil zelo pravljičen in je v družbi naših najljubših knjig minil zelo hitro. Na prireditvi smo bili osnovnošolci, srednješolci in člani literarnega društva. Zbralo se nas je osemnajst. Na koncu smo tudi poklepetali ob pici.

Prireditev z druženjem nam je bila zelo všeč in upamo, da se bo lahko vsakoletno izvajala. Želimo si, da bi se naslednje leto naše število povečalo in bi vsi uživali v naslednji Noči knjige.

Več fotografij

Zala Mavrič in Zarja Rojc, 7. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost