Prvi šolski dan

SEPTEMBER

Jopice

nisem oblekel že od maja!

Zdaj pa sem

zlezel v naročje pleteno:

jutra so hladna, listje rumeno,

vreme nagaja …

A mi je – vseeno!

Spet sem

prijatelje srečal v šoli!

Popoldne se bomo lovili naokoli!

Čakajo nas čarobni svetovi!

Všeč so mi zvezki – prazni in novi;

v vsakem je skrito pričakovanje …

Moj svinčnik, kar sam,

podpiše me nanje …

(Barbara Gregorič Gorenc)

Dragi učenci in učenke, spoštovani starši!

V četrtek, 1. septembra 2022, je prvi šolski dan in pričetek pouka. Vsi delavci šole že komaj čakamo, da se bomo z učenci znova srečali v šoli in da bomo povezani drug z drugim zavzeto začeli z učenjem in delom.

Za lažjo organizacijo dela na šoli (prehrana, prevoz, podaljšano bivanje…) vas prosimo, da najkasneje do torka, 30. 8. do 20.00 izpolnite vprašalnik na tej povezavi: https://1ka.arnes.si/a/1b165903.

Posredujemo vam nekaj najpomembnejših informacij za začetek:

  • Pouk bo potekal za učence od 2. do 9. razred: od 8.20 do 12.40.
  • Učenci od 2. do 9. razreda ter OPP naj 1. šolski dan s seboj prinesejo šolsko torbo z vsemi potrebščinami, v skladu z urnikom, ki bo najkasneje v torek objavljen na spletni strani šole.
  • Vsi učenci naj imajo s seboj šolske copate.
  • Malica bo organizirana za vse učence že prvi šolski dan, kosilo pa od petka, 2. septembra 2022 dalje.
  • Kot običajno bo že prvi šolski dan organizirano jutranje varstvo (6.15 do 8.15) za učence vozače in tiste učence od 1. do 5. razreda, ki jih v šolo pripeljejo starši. Starši se od otroka poslovite pred vhodom v šolo. Od tam naprej že zmore sam.
  • Učenci, ki v šolo prihajajo iz bližnje okolice sami, naj v šolo pridejo od 8.10 naprej. V splošnem priporočamo trajnostne načine prihajanja v šolo: hoja, kolesarjenje, javni prevoz.
  • Podaljšano bivanje bo organizirano od prvega šolskega dne dalje do 16.05. Tisti starši, ki boste svoje otroke iz podaljšanega bivanja prevzeli osebno, lahko to storite pred šolo. Priporočljivo je, da se držite naslednjih terminov: po kosilu, ob 13. 35, 14.15, 15.15 ali kasneje ob dogovorjeni uri. Starši na svojega otroka počakate pred vhodom v šolo.
  • Šolski prevozi bodo organizirani kot v lanskem šolskem letu, urnike si lahko ogledate na spletni strani šole.
  • Roditeljske sestanke bomo organizirali v času do 20. septembra 2022. O razporedih vas bomo pravočasno obvestili.

Verjamem, da smo se kot skupnost že naučili sobivati tudi v obdobjih pogostejšega obolevanja zaradi virusa SARS-CoV-2. V tem šolskem letu bomo pazili drug na drugega predvsem z:

1) izvajanjem osnovnih higienskih ukrepov (umivanje rok, skrb za higieno kašlja, redno čiščenje površin…) in rednim prezračevanjem prostorov,

2) s samotestiranjem doma, v primeru pojava simptomov (brezplačne teste lahko z otrokovo kartico zdravstvenega zavarovanja prevzamete v lekarni od 29. 8. 2022 dalje) in

3) z doslednim spoštovanjem izolacije bolnih, kar pomeni, da v šolo prihajamo le zdravi.

Želimo vam prijeten začetek novega šolskega leta in vse dobro!

mag. Ines Piljić, ravnateljica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost