Neverjeten dan

 V četrtek, 1. 12. 2022, smo v popoldanskem času na naši šoli izvedli neverjeten dan z različnimi delavnicami. Učenci so se ob čaju in kartah o različnih življenjskih izkušnjah pogovarjali z go. Darinko Dekleva, z učiteljico Tatjano Vičič so ustvarjali božične okraske in nakit, z učiteljico Nadjo Bašo pa so učenci izdelovali darilo za prvošolčke. Pri plesnih delavnicah so se učenke spoznale z osnovami jazz baleta in zaplesale na ritme zumbe skupaj s učiteljico Tanjo Jenko Bratovič. Kuharski delavnici peka kruha in mafinov sta vodili učiteljica Vera Frank in ga. Marijka Mikuletič, pri delavnici Animateka smo si z učiteljico Tanjo Jenko Bratovič ogledali kratke animirane filme, ki so nastali v različnih tehnikah (Stop motion, 2D računalniška tehnika) in se o tem pogovorili. Na medgeneracijskem srečanju smo z učiteljicama Matejo Kosič in Gabrielo Boškin Blokar ter gostjo go. Polono Čeligoj brali in poslušali afriške pravljice z učenci 2. in 8. razreda ter z njihovimi starši, skupaj smo izdelovali tudi knjižna kazala.

Dan je bil zelo zanimiv, kar poglejte si fotografije.

Tanja Jenko Bratovič, koordinatorka dela z nadarjenimi

Udeleženec Žan Pustovrh je tako opisal svojo delavnico:

V četrtek smo se nekateri udeležili delavnice peke kruha in peke mafinov. Pri peki mafinov nas je vodila učiteljica Vera Frank in pekli pa smo skupaj z gospo Marijko, ki je nekoč imela svojo pekarno po imenu Drobtinica. Tisti, ki smo prišli na peko mafinov, smo najprej delali kruh in nato mafine, na koncu smo odnesli oboje domov. Kadar smo končali z delavnico, smo odšli nazaj v jedilnico, kjer smo se na začetku dobili in predstavili svojo delavnico in pokazali, kaj smo delali. Nato smo si razdelili kruh in pojedli še mafine.

Udeleženec Sven Poles pa je predstavil delavnico izdelave božičnih okraskov:

Nekateri smo se udeležili delavnice, na kateri smo delali okraske za božično jelko z učiteljico Tatjano Vičič. Za izdelavo okraskov smo potrebovali: eno stiroporno kroglo, pilico za nohte, tri kose blaga, škarje, olfa nož, okrasno vrvico, bucike, in majhne zlate zvezdice.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost