Sedmošolci v COŠD Rakov Škocjan

Zjutraj 20. februarja ob 9.00 smo se sedmošolci odpravili v šolo v naravi. V Centru šolskih in obšolskih dejavnosti rak v Rakovem Škocjanu so nas lepo sprejeli. Gospod nam je povedal vsa pravila, ki smo jih morali upoštevati, sicer bi dobili kazen. Dejavnosti za prvi dan so bile lokostrelstvo, zabavne igre z učiteljico kemije ter nočni sprehod, na katerem nismo smeli uporabljati luči.

Seveda smo se razdelili v 2 skupini in 7. b je prvi odšel na lokostrelstvo. Gospod nam je pokazal, kako se uporablja lok in takoj smo začeli streljati z lokom. Ko smo končali, nas je gospod pohvalil, da smo se zelo dobro odrezali. Potem smo se zamenjali s 7. a, ki so bili pred tem na zabavnih delavnicah. 7. b se je igral presedanje na stol, urejanje po datumih rojstva in po začetnici svoje najljubše barve. Ko se je to končalo, smo bili pol ure prosti. Ko smo se odpočili, smo odšli na kosilo. Po kosilu smo se igrali zunaj na igrišču različne igre. Napočil je čas za nočni pohod. na katerem smo si ogledovali zvezde. Ko smo prišli v dom, smo šli pod tuš in takoj spat. ZELO LEPO SMO SE IMELI!

Drugi dan je bil pust. Juhej! Jutro smo začeli z 10-minutno igro in odšli zajtrkovat. Nato smo odšli na sprehod, ogledali smo si mali naravni most, veliki naravni most in nekaj jam. Ko smo prispeli nazaj, smo imeli kosilo z zabavno poučno iztočnico kemije. Po kosilu smo se naučili, kako zanetiti ogenj s kresilom. Kasneje smo imeli delavnico izdelovanja pustnih mask in poslikave obrazov. Zvečer smo začeli SAMI izdelovati kres. Ko se je stemnilo, smo zanetili kres in pekli hrenovke. Nekaj sedmošolcev je s seboj prineslo tudi nekaj inštrumentov in skupaj so peli, igrali in plesali. Obiskala nas je razredničarka Benjamina Frank in nam prinesla krofe. Njami! Ta dan si bomo zelo zapomnili, saj smo v njem zelo uživali.

Tretji dan je bil hkrati tudi zadnji dan šole v naravi. Zjutraj smo vstali in pospravili sobe; ob 8.00 pa je bil zajtrk. Po končanem zajtrku smo kovčke odnesli ven in vzeli opremo za vožnjo s kanuji. Najprej so nam učitelji pripovedovali o varnosti, opremi in vožnji. Kasneje smo se razdelili v dve skupini in s kanuji smo naprej odšli b-jevci. Po končani vožnji smo se zamenjali in s kanuji so odšli a-jevci, b-jevci pa smo odšli z učiteljico naravoslovja. Prispeli smo na veliki travnik in tam sta nas pričakali dve igrici. Najprej smo si vzeli vsak svoj trak za oči in se slepi sprehajali ob vrvicah privezanih na drevesa. Na vrvicah so bile privezane vrečke in začutiti smo morali predmet v njej. Za drugo aktivnost smo se ulegli na tla in poslušali zvoke različnih živali. Ko smo končali obe aktivnosti, smo se odpravili k reki, vzeli opremo in jo odnesli nazaj v CŠOD. Zabavali smo se in bilo nam je všeč.

Več fotografij

Nika Buletinac, Vanja Oberstar, Nuša Šiško, Maja Zevnik, Gaja Rolih, Sven Poles in Žan Pustovrh, 7. b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost