Na vlaku na domišljijo

Na naši šoli enkrat letno pripravimo prireditev za učence, njihove starše, stare starše in prijatelje. Tokrat smo se družili v četrtek, 16. 3. 2023, naše obiskovalce smo povabili na vožnjo z vlakom na domišljijo.

Prireditev so začeli učenci Oddelkov s prilagojenim programom, ki so zaplesali ob pesmi Čokolada Maje Kokol. V nadaljevanju so plesali tudi učenci 5. a, in sicer kavbojsko polko, predstavile pa so se tudi vse šolske plesalke hiphopa. In s plesom smo tudi zaključil četrtkovo dogajanje. Učenci prve triade so potovali na plesnem vlaku, zavrteli so se v ritmih valčka, rockenrolla in polke.

Mlade pevke in pevci na naši osnovni šoli prepevajo v več zborih. Prvošolci so zapeli ljudsko Po Koroškem, po Kranjskem in Veverico Janeza Bitenca, zborček 2. in 3. razredov pa Eno mačjo (besedilo Anja Štefan, glasba Aldo Kumar). Pevke in pevci otroškega pevskega zbora 4. in 5. razredov so med pesmijo Pričakovanje Katje Gruber na odru objemali svoje prijatelje. Pevke mladinskega pevskega zbora pa so nastopile z dvema popularnima skladbama Perfect Eda Sheerana in Shallow Lady Gaga ter Bradlya Cooperja, ki sta jih same spremljale na različnih inštrumentih.

Občinstvo so nasmejali učenci 4. a s točko Siva škatla, bela palčka, v kateri so se spomnili na čase samotestiranja učencev, ki je dvignilo veliko prahu.

Predstavil se je Orffov orkester s pesmijo Kaj manjka fantiču. Prisluhnili pa smo še recitacijam. 4. b se je predstavil z Vozi me vlak v daljave, osmošolke in devetošolec pa z recitalom pesmi Vina Moderndorferja iz zbirke Romeo in Julija iz sosednje ulice.

Osmošolke so poustvarjale na temo Povodnega moža Franceta Prešerna, Zarja Rojc je recitirala Prešernovo Gazelo III, devetošolci pa so pred koncem pripravili presenečenje in prebrali svoje gazele Ah, ta matematika, Moja štjrka in druge. Učenci 9. razredov so tudi povezovali prireditev.

Zbrane poslušalce je nagovorila ravnateljica, mag. Ines Piljić, ki je poudarila, da je pomembno in smiselno, da stopimo skupaj, si pomagamo in se podpiramo. Ob obisku prireditve si vzamemo čas drug za drugega, namenimo svojo pozornost in damo prostor učencem, da pokažejo, za kaj so si letos prizadevali, v kaj so vlagali napor in česa vse so se naučili.

Hvala vsem, ki ste se peljali z nami na vlaku domišljije in s tem podprli delo svojih otrok in njihovih učiteljic.

Več fotografij

Učiteljica Anja Hofman

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost