Šola sobivanja

V letošnjem šolskem letu se bodo oddelki s prilagojenim učnim programom vključili v projekt »Varno v vrtec in šolo« in »Spodbujamo prijateljstvo«, ki je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte z različnih področij trajnostnega razvoja. Organizator projekta je društvo Sobivanje, projekt pa podpira tudi Agencija za varnost v prometu.

Namen projekta »Varno v vrtec in šolo« je otroke spodbujati k razmišljanju o varnosti v prometu na splošno ter o varnosti na poti v vrtec in šolo. Okviren terminski načrt projekta:

-1. del – od konca septembra do konca novembra 2020

-2. del – od konca marca do konca maja 2021.

Učenci prilagojenega programa bodo sodelovali s kreativnimi likovnimi izdelki. 

Namen projekta »Spodbujamo prijateljstvo«je otroke spodbuditi socialni odnos, kot eno od komponent trajnostnega razvoja, ki je še posebej v sedanjih kriznih časih močno zapostavljena. Otroke spodbujamo k pogovoru in dejanjem o prijateljstvu. Okviren terminski načrt projekta: od januarja 2021 do maja 2021. Učenci prilagojenega programa bodo sodelovali s kreativnimi likovnimi in pisnimi izdelki. 

Zaključni dogodek Festival Sobivanja bo potekal 22. 05. 2021 v Ljubljani,  katerega se bodo, kot vsako leto, udeležili tudi učenci prilagojenega programa.

Nazaj na projekti.