Medgeneracijsko srečanje

Šolska knjižnica OŠ Antona Žnideršiča se je v letošnjem šolskem letu vključila v projekt Medgeneracijskega branja mladinskih knjig, ki ga organizira Društvo Bralna značka v sodelovanju z Javno agencijo za knjigo RS.

Društvo Bralna značka Slovenije želi s projektom povezati skupine mladih bralcev iz srednjih šol, učencev 3. triletja osnovnih šol in odrasle bralce v istem kraju. S tem želi spodbuditi medgeneracijsko branje literature in hkrati promovirati kakovostno slovensko mladinsko literaturo.

Osrednji cilji projekta je izmenjava mnenj o literaturi, primerjava osebnih izkušenj (tudi obujanje spominov), predvsem pa razvijanje medgeneracijske izmenjave mnenj in povezovanje udeležencev različnih starosti.

Učenci 8. in 9. razreda smo na medgeneracijsko branje povabili članice Univerze za tretje življenjsko obdobje Ilirska Bistrica, ki so se vabilu z veseljem odzvale.

Naše prvo srečanje, ki smo ga imeli v ponedeljek, 19. oktobra 2015, je popestrila predstavnica Društva Bralna značka, mag Tilka Jamnik, ki nam je predstavila projekt in z nami prebirala pesniško zbirko Andreja Rozmana Roze Rozine v akciji. Branje je bilo nadvse zabavno in prav vsi smo se navdušili nad Rozinami.

Za zaključek pa nas je ga. Tilka Jamnik presenetila tudi s tem, da nam je pesniško zbirko podarila. Prav tako bomo dobili v dar tudi ostale knjige, ki jih bomo brali v projektu, saj imamo v načrtu že naslednje, novembrsko druženje.

DSC00748 DSC00750Več slik najdete v fotegaleriji.

Gabi B. Blokar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost