Od uradnega pisma do predsednika

V lanskem šolskem letu smo se letošnji devetošolci oddelkov prilagojenega programa učili pisati uradno pismo. Ugotavljali smo, komu se taka pisma piše. Med mnogimi predlogi, smo se odločili za gospoda predsednika Boruta Pahorja. Vsak je napisal svoje pismo in namesto, da bi bila pisma zalepljena v naše zvezke, smo jih čisto zares poslali v predsedniško palačo.

Čez dober mesec je na naše veliko presenečenje prišlo pismo iz urada predsednika Slovenije naslovljeno na nas, učence OPP. Zahvalili so se nam za pisma in nas povabili na obisk v Ljubljano. Po dolgem dogovarjanju smo se v soboto, 26. decembra 2015, na dan samostojnosti in enotnosti kot gostje predsednika Pahorja udeležili dneva odprtih vrat predsedniške palače.

S seboj smo povabili še naše sošolce iz nižjih razredov, naše družinske člane in učence 8. in 9. razreda rednih oddelkov. Obisk je bil sicer kratek, saj je bila predsedniška palača množično obiskana. Kljub temu smo doživeli slavnostno vzdušje in si ogledali notranjost palače. Predsednik nas je sprejel v njegovi pisarni, kjer smo imeli priložnost za kratek razgovor in fotografiranje z njim.

Učenci prilagojenega programa

Ljubljana, Predsedniska palaca. Dan odprtih vrat predsedniske palace ob drzavnem prazniku, v okviru katerega je imel predsednik republike Borut Pahor slavnostni govor.

Ljubljana, Predsedniska palaca.
Dan odprtih vrat predsedniske palace ob drzavnem prazniku, v okviru katerega je imel predsednik republike Borut Pahor slavnostni govor.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost