Vtisi ob obisku predsednika Republike Slovenije

Kako lepše preživeti praznik samostojnosti in enotnosti kot na obisku pri samem predsedniku Slovenije?

Naši učenci oddelka s prilagojenim programom so nam z uradnim pismom predsedniku pridobili to čast in 26. decembra smo se z avtobusom odpeljali v Ljubljano. Bili smo počaščeni, ko so nas imenovali za predsednikove goste in nas popeljali v notranjost. Predsednik nas je najprej nagovoril z govorom o naši in  prihodnosti Slovenije, nato pa smo si ogledali še prostore palače. Kasneje smo se sprehodili še po praznično okrašeni Ljubljani in se vrnili domov.

In kakšne vtise so nekateri učenci ponesli s seboj? O tem so podali nekaj misli:

Zelo posebna priložnost, ki je ne dobiš vsak dan. Bilo mi je zelo všeč, delavci so se zelo potrudili, da so nam razkazali prostore. V čast mi je bilo, da sem se rokoval z njim (predsednikom).
Marko Iskra

Bilo je zelo zanimivo, saj smo lahko videli, kje naš predstavnik opravlja svoje delo. Zdi se mi zelo lepo, da je odprl vrata palače in nas povabil na obisk.
Teja Vončina

Ogled prostorov palače mi je bil zelo všeč. Najbolj me je navdušil predsednikov govor, v katerem je opozoril, da svet stoji na naših ramah in morajo starejši paziti, kakšnega nam bodo zapustili. Ugotovil sem tudi, da je predsednik zelo prijazen in preprost človek.
Jakob Sedmak

Obiskati predsednika je bilo zelo lepo, najbolj me je navdihnil njegov govor o prihodnosti. Všeč mi je bilo tudi kasnejše pohajkovanje po Ljubljani in ogledovanje lučk. Zelo sem vesela, da je bilo to pismo, ki nas je pripeljalo do tega obiska, napisano in poslano.

Tina Rojc

Zelo mi je bila všeč okrasitev in božično drevesce v sprejemni dvorani, zelo sem uživala v godalnem nastopu in ogledu prostorov, ki so nekaj res izjemnega. Ponosna sem, da sem se na skupinski fotografiji s predsednikom tudi slikala.

Jana Prosen

Na obisku mi je bilo zelo všeč. Prostori so res lepi, najbolj pa mi je bila všeč prav predsednikova pisarna. Na glavnem hodniku me je očarala tudi steklena omara daril, ki so jih Sloveniji darovale druge države.

 

Lara Jašarevski

Meni je bila všeč celotna palača, lepa okrasitev stropov, lestenci in božično drevesce v sprejemni dvorani. Všeč mi je, da sem se s predsednikom srečala osebno, saj je zelo prijazna oseba.
Sabina Štefančič

Užival sem v predsednikovem govoru in presenečen sem nad častno stražo, ki nepremično stoji pred vrati. Predsednik je bil zelo odprt in prijazen do vseh tipov ljudi in dovolil nam je obhod skoraj vseh krasnih prostorov. Če dobim priložnost, bi palačo z veseljem spet obiskal.

Več slik najdete v fotogaleriji.

Anže Skok

Kako zdržijo nepremično 15 min.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost