Spet na odru …

Društvo za razvoj podeželja med Snežnikom in Nanosom je v oktobru pričelo z izvajanjem evropskega projekta WONET v okviru programa Europe for citizens. Gre za projekt, ki je v celoti namenjen ženskam in njihovi vključenosti v družbo, z različnimi partnerji iz Srbije, Hrvaške, Italije in Slovenije pa bodo sodelovali na petih različnih aktivnostih.

V času od 25. do 28. februarja je društvo organiziralo v SGLŠ v Postojni tretji seminar v okviru tega projekta. V petek, 28. 2. 2016, so udeleženke obiskale tudi Dom starejših občanov v Ilirski Bistrici, se seznanile z delovanjem Univerze za tretje življenjsko obdobje in izvedle foto ogled našega kraja, fotografije pa bodo prikazane na razstavi ob zaključku projekta. Na ta dogodek je bila povabljena tudi naša šola s plesno-gledališko predstavo Pravljica o potočku. Natopale smo učenke 5. in 6. razreda. Bile smo zelo vesele, da smo zopet nastopale s to predstavo. Udeleženke so bile nad našim nastop zelo navdušene, veliko so nas fotografirale in nam za nastop navdušeno čestitale. Dobile smo povabilo, da pridemo v mesecu maju nastopat v Trst.

Nam nastopajočim pa je bil ta dan zelo lep, saj smo nastop izpeljale (skoraj) popolno, veliko smo se zabavale in se hkrati tudi kaj novega naučile.

Predstavo smo ponovile tudi 7. marca, ko smo nastopale za Društvo Jesen. 31. marca pa bomo sodelovale na Srečanju otroških gledaliških skupin v Postojni.

Špela Čekada, 6. a

plesalke

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost