Pridite, predstava bo!

V četrtek, 31. marca 2016, je v Kulturnem domu Postojna v okviru Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti potekal festival Igrajmo se gledališče, območno srečanje občine Postojna. Tega srečanja se je udeležila tudi naša skupina krožka literarnih uric s plesno-gledališko predstavo Pravljica o potočku. Festival je potekal v dopoldanskih urah in na njem so se poleg naše predstavili še dve skupini. Gledališka skupina iz OŠ Miroslava Vilharja Postojna nas je nasmejala s predstavo Pika, KUD Planina pa se je predstavil z gledališko igro Pepelka malo drugače.

Gledališko ustvarjanje je zelo pozorno spremljala diplomirana gledališka igralka Ana Ruter, ki se je po predstavah pogovorila z mentoricami. Poleg opisne ocene gledališkega nastopa je mentoricam posredovala tudi številne nasvete za izboljšanje predstave. Seveda pa je bil festival tudi tekmovalne narave, saj se bo najbolje ocenjena skupina uvrstila na regijsko srečanje, na katerem si lahko prisluži nastop na državnem nivoju.

Na velikem odru Kulturnega doma Postojna smo zaigrale pravljico pred polno dvorano gledalcev (več kot 200). S pomočjo naše mentorice in svetlobnih efektov smo pričarale vilinsko deželo svetlih in temnih vil, ki smo jo odigrale z govorom in plesnimi gibi. Občinstvo nam je zelo ploskalo in je bilo zelo navdušeno nad našo predstavo. Vse učenke petega in šestega razreda smo zelo uživale na tem nastopu in si želimo, da nas še kam povabijo. Najbolj pa se razveselimo, ko vidimo vesele obraze in nasmehe gledalcev. Selektorica je o naši predstavi izrekla zelo dobre komentarje in učiteljici podala še nekaj dobrih napotkov za naprej.

Iz teh deklet pa bo še nekaj,nas je ob koncu pohvalil prijazen gospod in se nam nasmehnil.

Špela Skok in mentorica Damjana Benigar Kaluža

20160331_105135

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost