Kosmatice in Pravijo, da

Letošnjo bralno značko je osvojilo 237 učencev naše šole, od tega je kar 19 učencev zlatih bralcev. To so učenci, ki so pri bralni znački sodelovali vseh 9 let šolanja, kar je svojevrsten uspeh. Za najbolj vztrajne bralce vsako leto pripravimo zanimivo presenečenje. Letos sta bili to prireditvi za razredno in za predmetno stopnjo, ki sta potekali v duhu pesništva, ljudskega pripovedništva in sodelovanja med osnovnima šolama Antona Žnideršiča in Dragotina Ketteja.

Bralce razredne stopnje je obiskal zanimiv kraški pesnik Milan Šelj in jih navdušil s svojimi igrivimi Kosmaticami, pesmicami, ki se navdušujejo nad Krasom, naravo in otroško razigranostjo. Pesnik se je s svojim nastopom učencem zelo prikupil in navdušeno so sodelovali z njim.

V našo kroniko pa je Milan Šelj zapisal tele besede: Najlepša hvala za povabilo! Moje živalice iz KOSMATIC in jaz smo uživali v našem druženju ob pesniški besedi. Nasmejani obrazi otrok so ob koncu vse povedali – bilo nam je nadvse lepo.

Otroci, ohranite ljubezen do besed in jemljite knjige v roke. Kot vrata so, ki nam odpirajo poti v nove svetove. Hvala še enkrat in na naslednje snidenje!

Da združene moči in pozitivna energija lahko ustvarijo nekaj lepega pa so z izdajo knjige Josip Potepan Pravijo, da spet dokazali v Kulturnem društvu Grad – Dolnji Zemon. Knjiga je izšla ob 140-letnici prve objave Potepanovih zapisov ljudskih pripovedi, jezikovno jo je uredila učiteljica slovenščine na OŠ Dragotina Ketteja Dragica Štemberger, z izredno zanimivimi ilustracijami pa jo je opremil likovnik z iste šole Romeo Volk. Prav on je učencem podrobno predstavil pomen ljudskih pripovedi in vraž, na katerih temeljijo njegove domišljene in duhovite ilustracije. Predstavitev knjige so popestrili učenci OŠ Antona Žnideršiča z zanimivimi glasbenimi in dramskimi vložki. V Domu na Vidmu se je zbralo več kot 120 bralcev predmetne stopnje obeh šol iz našega mesta, ki so z zanimanjem spremljali prireditev.

Veselimo se podobnih druženj in čestitamo vsem bralnim značkarjem!

Gabriela B. Blokar

Več fotografij

IMG_0770

IMG_4504

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost