Devetošolci se poslavljajo

Konec šolskega leta običajno nestrpno pričakujejo vsi učenci, toliko bolj učenci devetih razredov, ki zaključujejo šolanje. V zadnjih tednih se je zvrstilo kar nekaj dejavnosti, s katerimi so se poslovili naši devetošolci.

Marko Iskra je zapisal: V petek, 20. 5. 2016, smo devetošolci še zadnjič v tem šolskem letu priredili šolski ples. Ker je bil slogan plesa Summer love; smo tej temi primerno okrasili jedilnico, v kateri smo učenci od šestega do devetega razreda uživali ter plesali ob dobri glasbi vse do 22. ure zvečer. Ker smo se za zadnjo zabavo v tem šolskem letu hoteli zelo potruditi, smo za vse obiskovalce plesa priskrbeli zelo dobra darila, ki so jih lahko zadeli na srečelovu.

Konec maja so učenci obiskali zabaviščni park Gardaland v Italiji. Nepozaben končni izlet je spremljal smeh in dobra volja, pa tudi lepo vreme mladih ni pustilo na cedilu.

slika_ 022

Kot vsako leto je najboljše učence sprejel tudi župan občine Ilirska Bistrica Emil Rojc. Kako je bilo, si preberite in oglejte na spletni strani občine.

slika__ 077

14. junija pa so 9. a, 9. b in 9. OPP pripravili valeto. Učenke in učenci so skupaj zapeli, zaplesali in se predstavili z duhovitimi kratkimi filmčki. Prejeli so kopico priznanja za dosežke v znanju. Kot najboljša učenka je bila nagrajena Alja Boštjančič iz 9. b. Misli vseh, ki so se poslovili od osnovne šole in svojih sošolcev in sošolk, pa je strnila devetošolka Nika Boštjančič v naslednji pesmi:

ČAS BEŽI

Ni dolgo, kar kot otrok sem se igrala – čas beži,

sedaj že punca sem postala – čas beži.

Glej, šola se bo ta končala,

naša življenja nova zaznamovala – čas beži.

Odšli bomo vsi, nič več osnovne šole ni,

odhajamo v nove dni – čas beži.

Pozdravljeni, vi dragi moji vsi,

želim vam veliko sončnih dni – čas beži.

valeta splet

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost