Začnimo s kulturnim decembrom

V praznično obarvanem decembru so si učenke in učenci osnovne šole Antona Žnideršiča ogledali kar nekaj zanimivih prireditev.

V petek, 9. 12. 2016, smo si učenci od 5. -9. razreda ogledali baletno-glasbeni koncert, ki ga je pripravila ilirskobistriška glasbena šola. Najprej so se predstavile plesalke baletnega oddelka s sodobnim plesom na moderno glasbo. Zaigrali so nam tudi pihalni in godalni orkester, slišali smo različne posamične točke. Presenetila pa nas je pevka, ki je imela solo nastop in nas z zgodbo popeljala  v poslušanje. Med nastopajočimi so bili tudi naše sošolke in sošolci.


IMG_0410

Mlajši učenci pa so si ogledali glasbeno pravljico Kresniček, ki jo je prav tako pripravila Glasbena šola Ilirska Bistrica.

IMG_0480

Obiskali pa so tudi vaški dom Jasen, kjer so si ogledali predstavo Sneguljčica in sedem palčkov, ki so jo pripravili otroci Društva Ahec Jasen pod vodstvom Iris Ferlež.

Zadnji šolski dan pred počitnicami je potekal nekoliko drugače kot običajno. Prvo šolsko uro smo prisluhnili šolskemu radiju. Učenke novinarskega krožka smo zbrale želje vseh učencev. Sledilo je branje za vse. Vsi učenci so si ogledali tudi gledališko predstavo v izvedbi gledališča Kolenc. Mlajši učenci so gledali Praznična želja, starejši pa Prazniki gor ali dol. Učence je obiskal in obdaril Dedek Mraz.

Ana Samokec, 7. b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost