Gregorju v slovo

V mesecu juliju nas je zapustil učenec Gregor Čehić Grzetič. Njegovi sošolci, sedanji devetošolci, so mu v slovo zapisali te besede.

Dragi Gregor,

bil si oseba, ki nas je vedno nasmejala do solz … imel si izvirne ideje … in bil si fant  z veliko sanjami …

Občudoval si naravo in povsod si s sabo jemal telefon ali fotoaparat, da bi v njegov objektiv lahko ujel pravi trenutek. In v večini primerov je nastala popolna fotografija, v kateri si se skrival prav ti. Rad si tudi snemal in bili smo igralci v nešteto tvojih filmčkih. Želel si postati fotograf.

Znal si nas zabavati in nas spravljati v smeh s svojimi triki, šalami in z žongliranjem. Žongliral si z vsem, s pomarančami, z žogicami … s tistim, kar si pač našel v šoli. In tvoje pesmi o našem razredu, ki so bile tako duhovite in so prav nazorno prikazale vsakega posameznika. Z njimi si med nas prinesel veliko pozitivne energije. Kdo bo zdaj, ko te ne bo več z nami, prepeval pesmi na avtobusu, ko bomo šli na šolski izlet? Želimo si, da bi tvoj prelepi glas še dolgo donel v naših ušesih.

Rad si se vozil s kolesom in z njim si šel prav povsod, največkrat pa si preizkušal svoje sposobnosti z adrenalinskim spustom po šolskih stopnicah. Tudi o motorjih si vedel veliko, čeprav svojega nisi imel. Večkrat, ko se je prijateljev Tomos pokvaril, si ga znal popraviti … Za tisto, kar si imel rad, si se vedno resnično potrudil.

In bil si srečen že, če smo ti za vse, kar si nam dobrega naredil, dali le prazno stekleničko Coca cole za tvojo zbirko.

Bolj kot vse pa smo sošolci cenili pri tebi iskrenost. Lahko smo ti zaupali in vedeli smo, da nam boš stal ob strani in nam pomagal s svojim nasvetom. Bil si naš prijatelj! In prav to bomo vsi najbolj pogrešali.

Tvoj odhod je bil za vse nas velik šok, ne bomo zlahka pozabili te bolečine, a vedi, da nas tolaži misel, da boš ostal z nami v naših srcih kot prijatelj, sošolec in kot tisti nasmejan fant, ki smo ga imeli radi.

Gregor, radi bi se ti zahvalili za teh kratkih, a super preživelih 14 let s tabo. Tudi če te ne bo več z nami, bomo za vedno ostali tvoji prijatelji.

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost