Veseli december 2017

Kot vsako leto se v mesecu decembru na šoli veselimo, družimo in pripravljamo na prihajajoče praznike in počitnice. V petek, 8. 12., smo učenci predmetne stopnje in tretješolci obiskali praznično matinejo Glasbene šole Ilirska Bistrica. V domu na Vidmu smo uživali ob glasbenih in plesnih točkah.

Učenci prve triade so obiskali razstavo igrač in razstavo slikarja Rajka Kranjca v Galeriji Doma na Vidmu, šestošolci pa so si s Ljubljani ogledali opero Hobit.

Učenci nekaterih razredov so obiskali planetarij, ki je gostoval v Ilirski Bistrici. Z raketo so poleteli v vesolje in spoznavali naše osončje.

Prvošolci so imeli tudi kulturni dan Pravljice na obisku. Ves dopoldne so prebirali Larino zvezdico in ob pravljici ustvrajali. Vsak učenec si je nekaj skrivnostnega zaželel.

Mladinski zbor osnovne šole Antona Žnideršiča je nastopil v Cankarjevem domu na množičnem koncertu Potjuoča muzika 2017.

Tudi zadnji dan pred počitnicami je bil čisto poseben. Učenci razredne stopnje so si ogledali glasbeno pravljico Izgubljena snežnika, ki so jo uprizorili učenci izbirnega predmeta Umetnost pod vodstvom Maje J. Slosar. Seveda je najmlajše obiskal tudi Dedek Mraz.

Z radijsko oddajo smo obeležili tudi dan samostojnosti in enotnosti ter si zaželeli vse dobro v novem letu 2018!

Anja Hofman

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost