Zapeli na osrednji občinski prireditvi in Slovencem v Reki

V sredo, 7. 2., in v soboto, 10. 2., smo se pevci našega mladinskega pevskega zbora spet združili z mladinskim pevskim zborom glasbene šole. Ker smo na obeh nastopih zapeli nekaj pesmi z decembrskega koncerta Potujoča muzika, nismo potrebovali veliko dodatnih vaj.

Oba nastopa sta bila namenjena praznovanju kulturnega praznika. Sredina osrednja občinska prireditev je potekala v Domu na Vidmu. Za večinski del dogajanja na odru smo poskrbeli mi. V prvi polovici nastopa smo poleg Himne zapeli (in zaplesali) pesmi iz zimskega spektakla, zaključili pa smo z Lipo. V našem »premoru« so na lesen pod stopili gimnazijci 1. letnika gimnazije Ilirska Bistrica. Odigrali so nam enega najbolj znanih del Franceta Prešerna, in sicer Krst pri Savici v sodobni preobleki. Poleg petja in igranja je bil nam, nastopajočim, najboljši del praznovanja pogostitev po koncu prireditve.

V soboto pa so nas z zelo lepim sprejemom in pogostitvijo razveselili na Hrvaškem živeči Slovenci, saj smo se popoldne z avtobusom odpeljali v Reko. Pred našo »nagrado« v obliki druženja ob dobri hrani smo na malo manjšem odru zapeli manj pesmi, kot ji sicer znamo, saj  so nastopili tudi drugi (starejši) zbori in folklorna skupina. Nasmehi in aplavzi poslušalcev so pokazali, da smo jim polepšali večer. Da pa to ni bil pretežno zborovski večer, je poskrbela pianistka Nina Molina.

Kljub začetnemu obotavljanju zaradi kopice obveznosti smo se na obeh nastopih imeli lepo; pa ne samo zaradi veselja do petja, in tudi ne samo zaradi dobrega občutka, da smo nekomu polepšali večer, ampak predvsem zaradi družbe; zato smo vsi malce žalostni, da bomo pevci obeh zborov naslednjič videli nastopati drug drugega šele na Naši pomladi.

Ali pač …? Mogoče pa spet nastopimo skupaj.

Katka F. Slosar

Več fotografij

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost