Mogoče sanjamo? Ne, ne sanjamo!

V sredo, 4. 4. 2018, se je na naši šoli odvijal finalni turnir Košarkarskega Superšolarja za starejše dečke. Pomerili so se učenci iz OŠ Domžale, OŠ Milojke Štrukelj in KDK Šoštanj. Najbolj pa smo navijali za naše košarkarje.

Na uvodni tekmi so se pomerile OŠ Domžale in OŠ Milojke Štrukelj. V prednosti so bili Domžalčani. Sledila pa je tekma, v kateri sta tekmovali OŠ Antona Žnideršiča in OŠ Šoštanj. Za naše fante pa je seveda prišla navijati tudi cela šola. Zmage smo se veselili domačini.

V kulturnem programu smo naredili navijaški val, zaplesale so plesalke vse treh triad. lirsko Bistrico so obiskali gostje: Jernej Valentinčič, pomočnik trenerja slovenske članske reprezentance, koordinator košarkaškega superšolarja Grega Brezovec in Gašper Plestenjak iz Zavoda za šport Republike Slovenije Planica.

Sledila je tekma za 3. mesto. Z enajstimi točkami prednosti se je tretjega mesta veselila OŠ Milojke Štrukelj. OŠ Šoštanj pa je zasedla odlično četrto mesto. Na koncu pa je sledil še veliki finale in pomembna tekma za naše košarkarje. Fantje so se odlično izkazali, vendar so morali priznati premoč Domžalčanom.

Iskreno čestitamo našim košarkarjem, ki so postali državni podprvaki!

Šola se zahvaljuje vsem, ki so pomagali pri organizaciji tekmovanja: Marko Šircelj, Tadej Primc, Miloš Valenčič in Marko Vidmar, ki je posnel fotografije.

Na TV Galeji bo posnetek tekem na ogled od 12. 4. do 17. 4. 2018, o uspehu košarkarjev pa so poročali tudi na Radiu 94.

Maja Volk in Manca Muha

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost