Regijsko srečanje otroških gledaliških skupin

Gledališka skupina A-jevci smo se z gledališko igro Miroslav Vilhar danes in nekoč v režiji Damjane Benigar Kaluža uvrstili na regijsko srečanje. To je potekalo v petek, 20. 4. 2018, v Kulturnem domu v Postojni.

Pred šolo smo morali biti že zelo zgodaj, saj je bil odhod avtobusa ob 6.45 in ga nismo smeli zamuditi. Z nami so poleg učiteljice Damjane šle še učiteljica Marta in Ines – za spremstvo, podporo in pomoč. Učiteljica Maja pa je bila z nami, da nas je pravilno upela in nam pomagala pri  glasbenem delu predstave. Celo pot proti Postojni smo se imeli lepo, saj smo malo vadili, malo prepevali in uživali v občudovanju prelepe narave. Ko smo prispeli v Postojno, smo imeli malo časa, da smo se pripravitli in se oblekli v kostume. Naša predstava je bila prva in nastop se je moral začeti točno, ob 8.30. Za nami je nastopilo še nekaj gledaliških skupin: Lepotico in zver so zaigrali učenci iz OŠ Šmarje pri Kopru, Ščukice iz KUD Planina so nam predstavile Uršiko zalo in Povodnega moža, iz OŠ Ankaran so zaigrali Srečno družino in ŠIMC Piran so se predstavili z igro Tabor živimo veselo. Vse predstave je budno spremljala državna selektorica in igralka Ana Ruter, ki je po zaključku imela razgovor z vsemi mentoricami.

Nina: Jaz sem bila tako zelo vznemirjena, da nisem mogla celo noč prav spati. V predstavi sem igrala dve vlogi: mamo in Vilharjevo Frideriko.  Pred predstavo sem bila kar malo živčna, saj smo nekje na poti izgubili leseno kuhalnico in smo jo morali tik pred predstavo nadomestiti. Med predstavo se je izkazalo, da je bila kuhalnica prevelika in pretežka in mi je zvrnila skledo, ki je padla po tleh. V dvorani se sicer ni nihče zasmejal, meni pa se je to zdelo grozno in sem se zelo sekirala. Vse igre so mi bile zelo lepe in sem v predstavah neizmerno uživala. Pa tudi veliko sem se naučila! Meni je bilo všeč, ker smo se na koncu fotografirali z gledališko igralko Ano Ruter.  Ta dan mi je bil resnično všeč in upam, da bomo šli še kam nastopat. Predvsem pa mi je všeč to, da smo nastopali cel razred, pa še dve učenki iz 5. B razreda.

Katarina: V predstavi sem igrala Google podatek in Vilharjevo hčerko Karolino. V obeh vlogah sem se počutila zelo lepo. Meni je bilo zelo lepo nastopati in bi ta dan še kdaj ponovila. Mislim, da smo se v Postojni zelo dobro izkazali in da bomo lahko šli še kam nastopat. Tudi moji starši, ki so si predstavo ogledali, so zelo pohvalili vse nastopajoče in našo učiteljico. Najlepše pa mi je bilo, ko smo se po poti proti domu peljali mimo gradu Kalc in smo ga lahko videli čisto od blizu. Ta dan mi je bil zelo lep in mi bo vedno ostal v lepem spominu.

    Nina Stanič in Katarina Chiara Brozina, 5.a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost