Ekskurzija na Radio 94

V ponedeljek, 12. 11. 2018, smo se učenci, ki obiskujemo izbirni predmet Šolsko novinarstvo z učiteljicama odpravili na ogled Radia 94.

Radio 94 je regijski radio, ki ima sedež v Postojni. Njegovi glasovi sežejo po vsej notranjski regiji, zato je ta radio tudi del naše bistriške občine.

Naša učiteljica je tudi radijska dopisnica iz Ilirske Bistrice, zato nam je že večkrat omogočila sodelovanje z radijem. Ko smo prispeli v Postojno, so nas na radiu lepo sprejeli, čeprav so bili zaposleni. Najprej nam je glavna urednica Mateja Jordan na kratko predstavila radio in delo v uredništvu. Sledil je ogled studia, kjer smo se z Manco in Majo tudi preizkusile v živo. Poslušali smo tako imenovanega špikerja Sandija Morela, ki je nemoteno kljub gneči v studiu odlično opravljal svoje delo, v času glasbenega trojčka pa odgovarjal na naša vprašanja. Po ogledu studia smo si privoščili krajši premor. Pogovorili smo se še s tonskim tehnikom Juretom Škodičem, ki je na kratko predstavil svoje delo na radiu. Na koncu smo imeli še krajši pogovor s špikerjem, ki nam je postavljal vprašanja. Naš pogovor so predvajali na radiu v sklopu mladinske oddaje.

Ana Samokec

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost