Nagrada eko šole petošolcem

V jesenskem času so učenci opravili likovno delavnico na prostem pred šolsko stavbo in na šolskem igrišču z Art Land tehniko v okviru Ekošole v projektu Podnebne spremembe in biotska pestrost.

To je posebna smer sodobne umetnosti, ki jo imenujemo tudi zemeljska umetnost. Stvaritev, ki pri tem nastane, zaradi vremenskih vplivov, ni obstojna, zato smo naše delo dokumentirali s pomočjo fotografije.

Učenci so za svoje ustvarjanje uporabljali materiale iz narave, kar pomeni, da so v tistem trenutk z opazovanjem okolice ustvarili motiv (čebela pred panjem, dve drevesi v vetru), ga poslikali ter ga pustili v naravi. Pri ustvarjanju motiva so uporabili vejice, majhne cvetove, kamenčke, divje kostanje, jesensko obarvane liste, odpadlo lubje dreves. Ta način umetnosti za učence ni pomenil spreminjanja narave, ampak nasprotno, spodbujal je tudi zavest o skrbi za okolje.

Učenci so bili z novo tehniko zelo zadovoljni in obljubili smo si, da bomo še ustvarjali z drugimi motivi morda celo v razredu. Izdelke smo oddali na Land Art natečaj.

Naša šola se je tako uvrstila med zmagovalce nagradnega natečaja na temo Biotske pestrosti v tem šolskem letu. Nagrade bodo podeljene na letni Konferenci koordinatorjev programa Ekošola, ki bo v torek, 30. 8. v Kongresnem centru Terme Čatež.

Učenci 5. b razreda so zelo zadovoljni z doseženim.

Primeri izdelkov:

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost