Ko pravljice oživijo

Pravljica, tista magična beseda, ki je most med otrokom in odraslim, most med svetom realnosti, v katerem živijo odrasli in svetom domišljije, v katerem živijo otroci. To je tisti most, ki nas združuje.

V tem prednovoletno-božičnem času smo otrokom oddelka s prilagojenim učnim programom poskušali pričarati vzdušje tega časa skozi doživljanje pravljice.

Odpravili smo se v knjižnico Makse Samsa, kjer nas je sprejela prijazna knjižničarka Tamara Hrabar.

Otrokom je najprej razkazala mestno knjižnico in jih podučila, kaj lahko in česa ne smejo početi s knjigami, ki so naše pisano bogastvo. Otroci so si z zanimanjem ogledali največjo in najmanjšo knjigo te knjižnice, nad katerima so bili očarani.

Tako mala, pa tako pomembna.

Največjo knjigo držimo kar štirje.

V prostorih čitalnice je sledila predstavitev življenja pesnice Makse Samsa, po kateri je dobila knjižnica tudi ime.

In končno je nastopil tisti magični trenutek, ko je knjižničarka pripovedovala pravljico o Božičku. Učenci so si že ob pripovedovanju pravljice vsebino v mislih popolnoma izrisali, z vsemi tistimi malenkostmi, ki so njim osebno v tistem trenutku pomembne. Ustvarjanje na to temo je bila le še pika na i.

In ker je mesec december prazničen mesec, v katerem tudi odrasli, predvsem pa otroci, radi odvijajo darilca, smo si za zaključek ogledali film Čudoviti Božič, v katerem se Gašper in Petra veselita božičnega večera, z njim pa tudi največjega darila, ki ga bo prinesel dobri mož.

Učenci in učiteljici prilagojenega učnega programa želimo vsem ljudem tega sveta, da bi bilo leto 2019 polno upanja, sreče in zdravja. Srečno!

Specialna pedagoginja: Irena Muha

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost