Delavnice safe.si

Učenke in učence OŠ Antona Žnideršiča so se v februarju ukvarjali  tudi z varnostjo na internetu, mobilnih napravah. Tretješolci so se udeležili delavnice Ne bodi ovčka na internetu.

O varni rabi tehnologije in interneta so se poučili tudi sedmošolci in osmošolci.

V sredo, 6. 2. 2019, smo imeli predavanje z gospodično Tino iz ekipe SAFE.si. Predavala nam je o varnosti interneta in o varni uporabi telefona oz. računalnika. Povedala nam je zgodbo o Amandi Todd, ki je zaradi internetnega zlorabljanja naredila samomor. Bila je tudi ena prvih, ki je posnela video z listki na youtubu, kar je danes zelo priljubljeno. Ta video si še vedno lahko ogledate. Za konec smo se igrali zabavno igro v 4 skupine. Domov smo si lahko vzeli sestavljanko, ki govori o varnosti na internetu.

Ela Dimnik in Daša Bratović, 7. b

V sredo, 6. 2. 2019, smo imeli osmošolci predavanje o zasvojenosti s tehnološkimi napravami. Iz podjetja safe.si sta prišli delavki in sta nam predavali o tej temi. Nam 8.b je predavala gospodična Tina. Povedala nam je zgodbo Amande Todd, predstavila nekam nasvetov za varnejšo uporabo interneta, znake zasvojenosti, posledice zasvojenosti, na koncu pa nam je razdelila neresnične zgodbe raznih zasvojenih najstnikov, mi pa smo morali razmisliti, kako se bi njihova zgodba končala.

Ob predavanju smo se imeli zelo lepo. Tinini nasveti pa nam bodo v prihodnosti pomagali.

                                                                                Teja Derenčin in Lea Primc, 8. b                                                                                                                                                                                                                                     

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost