Slavili na občinskem tekmovanju v prvi pomoči

V soboto, 23. 3. 2019, smo se udeleženci krožka prve pomoči odpravili na osnovno šolo Dragotina Ketteja, kjer je potekalo tekmovanje iz znanja prve pomoči. Udeleženih je bilo pet ekip različnih osnovnih šol iz občine Ilirska Bistrica. Tekmovanje se je pričelo ob 9.00. Komisija je določila vrstni red, potem pa smo imeli zbor vseh ekip. Tekmovanje smo pričeli s pisnim delom, nato pa je pričel praktični del tekmovanja. Imeli smo tri prizorišča in na vsakemu prizorišču najmanj dva poškodovanca, ki smo ju morali oskrbeti. Med drugim smo oskrbeli zastrupitev z gobami, odprti zlom gležnja, kemično poškodbo oči, seveda pa smo morali pokazati tudi zanje oživljanja ponesrečenca.

Med vsakim prizoriščem smo imeli 10 minut počitka. Na koncu so prišli uradni rezultati. Dosegli smo prvo mesto. Po koncu tekmovanja smo se člani ekipe in mentorica Darinka Gržina odpravili na pico, kjer smo se veselili naše zmage. Ker smo dosegli prvo mesto, bomo na regijskem tekmovanju predstavljali našo občino.

Člani ekipe smo: Špela Čekada (9. a), Marko Djak, (9. b), Žana Svenšek (9. a), Lana Božič (9. a), Ema Grilj (8. b), Anika Možina (8. b), Miha Čekada (7. b).

Več fotografij

                                                                                                          Marko Djak, 9. b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost