Znanje pokazali v praksi

Šola z njenimi vsebinami, s poukom, izbirnimi predmeti in interesnimi dejavnostmi je namenjena pridobivanju znanja. Znanje pa je najbolj učinkovito, če ga lahko uporabimo v praksi.

Šolska ekipa Prve pomoči in Rdečega križa se je z znanjem in veščinami, ki smo jih pridobili skozi vaje v letošnjem šolskem letu, pa tudi prejšnjih, udeležila državnega tekmovanja osnovnošolskih ekip. Potekalo je v soboto, 10. 5., na Debelem Rtiču. Pomerili so se v teoretičnem delu, čemur je sledilo izkazovanje znanja na petih prizoriščih. Na vsakem posameznem so oskrbeli 3 do 4 poškodovance, se izkazali v oživljanju, oskrbi zastrupitev, ran, opeklin pa vse do žuljev. Vmes so spoznali delo z reševalnimi psi, se popeljali z reševalno ladjo ter se na simulatorju rešili iz prevrnjenega vozila. Dan se je zaključil z razglasitvijo rezultatov in osvojitvijo pokala za 4. mesto.

Ker pa smo radi aktivni, smo teden Rdečega križa zaključili z demonstracijo in predajanjem znanja drugim. V sredo, 15. 5., smo na šoli predstavili temeljne postopke oživljanja, najprej učiteljem, nato učencem. Zanimanje za zelo koristno znanje je bilo veliko, učenci krožka pa so na ta način za kakšno uro postali učitelji in na ta način zaključili zelo uspešno leto. V šolski jedilnici pa je bila v tednu Rdečega križa tudi priložnostna razstava.

Čestitke vsem tekmovalcem!

Več fotografij

Mentorica Darinka Gržina

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost