Intenzivne pevske vaje mladinskega pevskega zbora

Noč na šoli – petje prej in potem. Namen? Vaditi za zaključni koncert. Uspelo? Uspelo!!!

V šoli smo se z armafleksi, spalkami, blazinami in raznoraznimi »pripomočki za skupno druženje« namestili v petek, 24. maja ob 17. uri. Nato smo imeli prve vaje, pojedli pico in odšli na sprehod do parka Nade Žagar. Po sprehodu smo zopet prepevali kanone, si zanje izmišljevali koreografje in nasploh ob petju veliko »migali«. Potem je prišlo na vrsto postavljane baz v jedilnici (kotički za druženje in spanje), negovanje obraza z maskami in pilingom, prepovedani prigrizki ob filmu, veliko smeha … in zasluženo spanje v jedilnici ali učilnici. Ugotovili smo, da turbomaximusi ponoči škripajo … In da se Nina zelo glasno smeji.

Bolj ali manj naspani smo po jutranjem čokolinu začeli prve vaje ob 8.30. Z ogrevanjem in upevanjem, seveda. Pridružil se nam je mladinski zbor glasbene šole in peli smo skupne pesmi. Po pavzi in sadni malici smo nadaljevali pevci obeh zborov, ki smo lani skupaj sodelovali na koncertu Potujoča muzika. Ostali so medtem še malo raziskovali šolsko okolico … Na zadnjih vajah smo se naučili pesem Zemlja pleše in prepevali znamenito melodijo zbora Hebrejcev iz Verdijeve oper Nabucco.

Še skupne pesmi v atriju šole in – nasvidenje na koncertu v mesecu juniju na nedeževen dan v zadnjem tednu šole!!! Izbrani »dan D« še sporočimo. Vabljeni v atrij naše šole!!!

Več slik najdete v fotogaleriji.

                                          Pevke in pevca mladinskega zbora

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost