Projekt Varno v šolo

V letošnjem šolskem letu  so se  oddelki s prilagojenim učnim programom vključili v projekt  »Varno v šolo – Začetek šole«, ki je del širšega programa Šola sobivanja, ki združuje projekte različnih področij trajnostnega razvoja. Organizator projekta je društvo Sobivanje, projekt pa podpira tudi Javna agencija RS za varnost v prometu.

Začetek šole je vedno najbolj pereče obdobje za varnost otrok in mladih. Nekateri prvič pridejo v novo okolje, drugi so po dveh mesecih brezskrbnega življenja z mislimi drugje kot pri varnosti na cesti. Namen projekta je otroke spodbujati k razmišljanju o varnosti v prometu na splošno ter o varnosti na poti v šolo.

Učenci prilagojenega programa smo sodelovali s kreativnimi likovnimi izdelki. Iz odpadne embalaže smo ustvarjali različna prometna sredstva ter stavbe in oblikovali del šolske poti s krožnim prometom. 

Drugi del projekta se bo nadaljeval po zimskih počitnicah. Zaključni dogodek Festival Sobivanja bo potekal 22. 5. 2020 v Ljubljani,  ki se ga bomo,kot vsako leto udeležili tudi učenci prilagojenega programa.

Učiteljica Irena Muha

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost