Dan zdravja v oddelkih OPP

Vsako leto 7. aprila praznujemo svetovni dan zdravja. Zdravje je vrednota, ki je v preteklem dobilo nov, drugačen pomen, vedno bolj se zavedamo pomembnosti preventive. Svetovna zdravstvena organizacija vsako leto ozavešča javnost o določeni temi in tokrat se je odločila dan posvetiti sladkorni bolezni.

Tudi v oddelkih prilagojenega programa na naši šoli smo se odločili poglobiti znanje o dejavnikih tveganja za sladkorno bolezen, s katerimi se srečujemo v vsakdanjem življenju in predstavljajo past za marsikaterega mladostnika. Posvetili smo se prisotnosti sladkorja v prehrani, škodljivosti alkohola in energetskih pijač ter računalniških igric ter pomembnosti spanja za zdravje. Po ogledu posnetkov in pogovoru, so učenci poskusili, kaj pomeni 6 čajnih žličk sladkorja v 2 dcl vode, kolikor ga je prisotno v energetskih pijačah. Svoje misli in nasvete za bolj zdravo življenje so nato napisali na listke in oblikovali plakat.

Dan smo nato zaključili z gibanjem na svežem zimskem zraku in tako zaokrožili dan skrbi za zdravje. Nasvete si lahko ogledate na plakatu v šoli.

Zapisala: učiteljica Darinka Gržina

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost