Trilobitska šola v naravi

Učenci osmih razredov smo se 11. 11. 2019 odpravili v šolo v naravi v Trilobit. Tja smo prispeli okrog 10. ure. Najprej smo se razdelili po sobah in se namestili v dom. Prvi dan smo se razdelili v tri skupine. Ena je šla na pohod, druga plezala po umetni plezalni steni in tretja pa se po jezeru vozila s kanuji. Za ponedeljkov zaključek smo se odpravili na nočni pohod v dežju.

Večino časa smo imeli deževno vreme, v sredo pa tudi sneg. V torek naj bi se dopoldne odpravili na daljši pohod, ampak smo se zaradi slabega vremena odločili, da ga skrajšamo. Po kosilu smo se spet razdelili v dve skupini in poslušali predavanje o kamninah, druga skupina pa obiskala hidroelektrarno. Zvečer smo se razdelili v petnajst skupin z žrebanjem trojic za petkovo tekmo.

V sredo smo se spet odpravili na vožnjo s kanuji in se pripravljali na trilobitsko tekmo ter imeli predavanja o trilobitih. Večino časa smo zaradi slabega vremena preživeli v domu.

V četrtek smo imeli predavanje o orientaciji. Po predavanju smo se po dvojicah ali trojicah odpravili  na raziskovalno nalogo. Dobili smo tablice in s njihovo pomočjo smo mogli priti do točke, kjer smo rešili naloge. Točk je bilo več. Popoldne smo imeli vaje in predavanje o ognjišču. Potem smo ob reki iskali vodne živali. Po večerji smo zakurili ogenj in spekli kostanje.

Zadnji dan smo imeli priprave na trilobitsko tekmo. Pred veliko tekmo smo imeli predavanje o varnosti v gorah ter kako se izdela preprosto nosilo. Znanje smo nato morali uporabiti tudi na tekmi. Ko smo vsi zaključili s tekmo, smo opravili anketo o šoli v naravi ter se po kosilu vsi veseli, utrujeni in srečni odpravili domov.

Več fotografij

Lara Rolih in Ela Dimnik, 8. b

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost