Kaj početi v karanteni?

Marsikdo v teh časih, ko smo izolirani od prijateljev, ne ve, kaj bi sam s sabo, zato sem si zamislila kratek članek z idejami, kako organizirati svoj dan in vam povedati, kako jaz organiziram svojega.

Moj dan se začne ob 7h, sebi in družini pripravim okusen zajtrk in se preoblečem v udobna oblačila. Vsak drugi dan s sestro telovadiva ali izvajava jogo. Nato se lotim šolskega dela, običajno kar ob 8.20. Najprej si organiziram mizo, nanjo položim računalnik, peresnico in zvezke, ki jih bom ta dan potrebovala. Sama se najraje držim urnika, tako točno vem, kaj sem opravila ta dan. Običajno s svojim šolskim delom končam že dopoldne in pomagam pripraviti kosilo. Po kosilu najraje berem kakšno dobro knjigo. V preteklih 3 tednih sem prebrala 3 daljše knjige (Davinčijevo šifro, Inferno in Alkimista), če knjig nimamo doma in imamo željo po branju, si knjigo lahko izposodimo na internetu. Nato grem s sestro in mamo na dolg sprehod po gozdu, kjer nabiramo različna zelišča. Na sploh pa doma ne manjka hišnih opravil. Rada se prepustim tudi vrtnarjenju in urejanju vrta. Nedavno sem posadila jagode na naš vrt in posadila semena limone ter avokada. Najbolj pa uživam v družbi živali. Še posebno v tem času odhajam na dolge ježe po gozdu, hodim na sprehode s psom in se družim z zajčki. Seveda pa v mojem dnevu na manjka risanja, slikanja in ustvarjanja. Tako sem v tem času ustvarila kar nekaj lepih izdelkov. Tudi šivanje mi ni tuje, sešila sem si že kar nekaj oblek in okrasnih blazin iz odpadnih materialov. Začela sem šivati tudi zaščitne maske za najbližje. Zamotim se pa tudi z igranjem klavirja, ki sem ga opustila čez leto. Izurila sem se tudi na kulinaričnem področju, saj sem v tem času spekla veliko preveč veganskih sladic.

Čas karantene je lahko torej tudi koristen, saj imaš čas početi tiste stvari, za katere običajno časa na naših urnikih ni. Najbolj pomembno je, da imamo čas bolje spoznati svoje družinske člane, se jim bolj približati in se z njimi povezati. Upam, da sem vam podala kakšno idejo, kako preživeti vsa ta prosti čas in da ga boste pisano uporabili, kajti ta čas je tudi priložnost poskusiti nekaj novega.

Hana Logar, 8. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost