Šolsko tekmovanje v hoji

Na naši šoli je v mesecu februarju potekalo tekmovanje v hoji. Ker je v minulih mesecih pouk potekal na daljavo, so učenci in učitelji veliko časa presedli pred računalniki, telefoni in tablicami. Aktiv učiteljev športa je zato organiziral tekmovanje v hoji za učence od 6. do 9. razreda in njihove učitelje. Gibanje na prostem namreč izboljšuje počutje in zdravje.

Tekmovanje je bilo organizirano tako, da so učenci eno uro športa v tednu namenili hoji. Hodili so 45 minut, kot bi trajala šolska ura. Z aplikacijo so na telefonu beležili, koliko kilometrov so prehodili. Posnetek zaslona aplikacije, na kateri je bil viden čas hoje in razdalja v metrih ali kilometrih so učenci in učitelji oddali v spletni učilnici. Oboji so bili navdušeni in pridno so zbirali kilometre. V 45 minutah so najhitrejši prehodili tudi po 6 km, povprečni sprehajalci pa 3 ali 4 kilometre. Učitelji športa so rezultate tedensko beležili. Ker je število učencev po razredih različno, so izračunali tudi povprečje posameznega razreda. Že v prvem tednu tednu februarja so vsi učenci in učitelji skupaj prehodili več kot 417 kilometrov. Skoraj do Milana bi prišli!

Najbolje odrezali sedmošolci. 7. b je zmagal, drugi pa so bili 7. a. Na tretje mesto se je uvrstil 6. a razred. Najboljše dekle na šoli je bila Lana Počkaj iz  6. a, najboljši fant pa Anže Moličnik iz 8. a. Zmagovalci so prejeli rumene majice!

Vsem sodelujočim izrekamo pohvale in naj vam hoja za zdravje in kondicijo preide v vsakodnevno navado!

Učitelj Rihard Udovič

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost