Naša pomlad

V torek, 19. marca, in v petek, 22. marca, je v Domu na Vidmu potekala Območna revija otroških in mladinskih pevskih zborov. Šolski zbori so se predstavili s tremi pesmicami, ki so jih izvedli ob klavirski spremljavi Marka Kanalca. Na drugem koncertu v petek sta nastopila otroška zbora 2. in 3. razreda, 4. in 5. razreda ter po nekaj časa premora tudi mladinski pevski zbor (6. – 9. razred) naše šole pod mentorstvom učiteljice Sare Česnik.

Na koncertih v Domu na Vidmu je nastopilo 14 zborov bistriških osnovnih šol ter vrtca Jožefe Maslo. Zbori so nastopali drug drugemu, kar pomeni, da so se med seboj poslušali v dvorani. Ob koncu obeh koncertov so zapeli skupni pesmi, in sicer kanon Epo i tai tai, ki so ga izvedli ob spremljavi lastnih tolkal ter znano slovensko popevko Zemlja pleše.

Revijo je poslušal strokovni spremljevalec Matej Penko, ki je organizacijo revije, njeno izvedbo ter vse udeležene zelo pohvalil – uspešne nastope pevcev ter zborovodkinje za njihovo požrtvovalno delo na področju zborovske vzgoje najmlajših.

Pevke in pevci so bili nad nastopi prav tako navdušeni ter ponosni, da so lahko sodelovali na takšnem pevskem prazniku. Dogodek je svoj namen zagotovo dosegel.

Oba koncerta je posnela TV Galeja.

Več fotografij

Učiteljica Sara Česnik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost