Stripovski zaključek Bralne značke

Po vseh ovirah in omejitvah letošnjega šolskega leta nam je začetek junija uspelo pripraviti prav poseben zaključek Bralne značke za vse učence predmetne stopnje, ki so skozi celo šolsko leto brali. Za marsikoga je bilo prav to leto, ki smo ga kar nekaj časa preživeli na svojih domovih, priložnost, da se še posebej poglobi v domišljijske svetove knjig.

Letošnja nagrada za bralce je bila nekaj posebnega. Obiskal nas je mladi umetnik, pesnik, stripar in glasbenik Martin Ramoveš, ki nam je v našem amfiteatru priredil prav koncert. Zapel in odigral nam je nekaj svojih pesmi in nam predstavil svoja stripa Rob, zbadljivi poet v stripu in glasbi in Astronomi, kjer je njegova poezija tudi stripovsko upodobljena. Martin svoje stripe izdaja pri založbi Stripburger in imeli smo posebno čast, da nas je obiskala tudi urednica te za naše prostore izredno pomembne stripovske založbe Katerina Mirović. Katerina nam je na kratko predstavila program založbe, predvsem pa njihov natečaj za učence in dijake Živel strip, živela animacija, na katerem redno sodelujejo naši učenci.

S stripom je junija dihala tudi šolska knjižnica. Odkrili smo, da je naš domačin, ljubitelj in zbiralec stripov Leon Rolih, prava zakladnica znanja o stripih, poleg tega doma hrani večino stripovskih izdaj, ki se jih lahko dobi na naših prostorih. Z veseljem nam je za razstavo odstopil kar nekaj zanimivih primerkov stripov, učence višjih razredov pa je tudi vodil po razstavi in jih navdušil s svojim enciklopedičnim znanjem. Stripi bodo v šolski knjižnici razstavljeni do konca šolskega leta in prav vsi učenci šole bodo imeli priložnost, da si razstavo ogledajo.  

Tako smo stripovsko zaokrožili naše bralno leto. Dogodek smo izvedli v okviru Tedna umetnosti in s podporo Javne agencije za knjigo.

Hvala Martinu, Katerini in Leonu za sodelovanje in za vse stripe!

Več fotografij

Iskreno čestitamo zlatim bralnim značkarjem – devetošolcem, ki jih je bralna značka spremljala vso osnovno šolo!

Gabriela B. Blokar, šolska knjižničarka

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost