Pritekli do cilja

Po dolgem času in intenzivnih treningih so se učenci oddelkov prilagojenega programa udeležili 51. področnih športnih iger v atletiki. Potekale so v organizaciji OŠ Elvire Vatovec Strunjan na stadionu v Sečovljah.

Tekmovanja se je udeležilo več kot sto učencev iz devetih osnovnih šol. Poleg šole gostiteljice in naše šole še OŠ Kozara, OŠ Miroslava Vilharja iz Postojne, OŠ Idrija, OŠ Tolmin, CKSG Portorož in SC Planina. Med seboj so se pomerili v šestih različnih disciplinah (teku na 60 m, teku na 300 m, teku na 1000 m, metu vorteksa, skoku v višino in skoku v daljino) ter štirih različnih kategorijah (mlajši dečki, mlajše deklice, starejši dečki, starejše deklice).

V sončnem in toplem dnevu so se izmenjevali nastopi učencev, ki so se medsebojno spodbujali tako med ogrevanjem kot med tekmovanjem. Vmesni čas so izkoristili za druženje in sklepanje novih prijateljstev. Med nastopi – tekmami pa so se prav vsi močno potrudili in izpeljali svoj nastop po najboljših močeh, kar dokazuje več zanimivih dogodkov, tudi vortex, ki je letel čez ograjo. Končni rezultati so nam prinesli veselje, saj so učenci domov odšli s štirimi medaljami: zlato v teku na 60 m za starejše deklice je dosegla Sindi Hrvatin, srebrni medalji sta si v teku na 60 m pritekla Emdžad Smajić med starejšimi dečki in Amalia Ahmetašević med mlajšimi deklicami, barvno paleto pa je dopolnila Semra Bajramović z bronasto medaljo prav tako v teku na 60m za mlajše deklice.

Čestitamo vsem udeležencem!

Več fotografij

Darinka Gržina, Irena Muha, Karla Đurković

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost