Pisateljica Cvetka Sokolov na obisku

Vztrajne bralce, ki osvojijo Bralno značko, vedno nagradimo z obiskom zanimivega sodobnega slovenskega avtorja in tako je bilo tudi letos. Obiskala nas je znana slovenska mladinska pisateljica Cvetka Sokolov.

V četrtek, 12. 5. 2022, se je v našem amfiteatru ga. Cvetka Sokolov srečala najprej s skupino četrtošolcev in petošolcev, nato pa še z bralci predmetne stopnje. Predstavila nam je začetke svojega pisateljskega ustvarjanja, prebrala nekaj zanimivih odlomkov iz svojih pesniških zbirk in romanov za mladostnike in povedala nekaj cvetk iz lastnega družinskega življenja, saj sta bila njena sinova že od malih nog naprej navdih za njeno literaturo.

Cvetka Sokolov je s svojim prijetnim glasom, umirjenim nastopom in prijaznostjo hitro pridobila zaupanje otrok, ki so jo ob koncu zasuli z vprašanji in kar niso mogli potešiti svoje radovednosti o tem, kako je biti pisatelj. Pred odhodom jim je pisateljica povedla še, da se v življenju lahko marsikaj zgodi, da so pa vse težave rešljive, če si med seboj zaupamo, se znamo pogovarjati in se imamo radi. Učencem je položila na dušo, naj veliko berejo, saj v knjigah lahko najdejo odgovor na marsikatero svoje vprašanje. Kljub vročemu dnevu je bilo srečanje za vse nas nadvse prijetno.

Veselimo se podobnih druženj in vsem bralcem iskreno čestitamo!

Več fotografij

                                                               Gabriela B. Blokar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost