Na Kongresu mladih raziskovalcev

V četrtek, 12. maja 2022, smo se s skupinico šestošolk in sedmošolcev udeležili Kongresa mladih raziskovalcev, ki vsako leto poteka pod okriljem Parka Škocjanske jame. Zbrali smo se vrtu ob Nanetovi hiši v Matavunu. Najprej smo prisluhnili predavanju biologa g. Boruta Kokalja o biotski raznovrstnosti in zaščitenih območjih v naših krajih. Nato smo prisluhnili, kaj so raziskovali učenci mreže šol parka.

Predstavili smo naš šolski park, na katerega smo zelo ponosni in ga z veseljem obiskujemo. Punce iz 6. b razreda so s pomočjo določevalnih ključev popisale drevesne in grmovne vrste v parku in jih z ustreznimi kartografskimi znaki vrisale na zemljevid. Ob tej priložnosti pa so fantje iz 7. b razreda izdelali hotel za žuželke in ga napolnili z naravnimi materiali. V prihodnjih dneh ga bomo postavili na ustrezno mesto v šolskem parku in z njim poskušali privabiti žuželke, da bodo opraševale sadno drevje. Vsebino raziskovalne naloge smo dali na plakat, ki je bil prikazan na dogodku.

Učenci, ki so sodelovali v projektu, so: Zoya Brne, Vanja Oberstar, Neža Šalamon, Nuša Šiško, Maja Zevnik, Dana Ličan, Jan Samsa, Nejc Valenčič in Staš Žefrin.

Mentorice: Benjamina Frank, Vera Frank, Milanka Hrovatin

Več fotografij

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost