Osmošolci v šoli v naravi

Letošnja 5-dnevna šola v naravi za osmošolce je potekala od 30. maja do 3. junija, v CŠOD Vojsko. Kot vedno so bile dejavnosti zelo raznolike, tako naravoslovne kot športne in družabne. Pripravili smo tipično idrijsko specialiteto – žlikrofe, raziskovali življenje v potoku Gačnik, kolesarili, raziskovali gozd in naredili gozdni bivak, druge dejavnosti pa omenjajo učenci sami. Nanizali so svoje vtise, od odklonilnih do pohvalnih. Ker smo ljudje zelo različni, je bilo tudi počutje v teh posebnih okoliščinah različno. Kljub temu je vsak od udeležencev navedel vsaj eno dejavnost, ki mu je bila zanimiva. Če si to priznamo ali ne, smo se marsičesa naučili; za večino je bilo najtežje premagovanje odpora do hoje, zahteven izziv pa so bile tudi skromno opremljene kopalnice in podrejanje pravilom življenja v skupini.

Več fotografij

Zbrali smo nekaj vtisov.

Mnenja učencev 8. a

V srce se mi ni vtisnilo čisto nič.

Pohod na pohod.

Bilo je mučno in boleče.

Dejavnosti so bile razporejene čez cel dan in nismo imeli veliko prostega časa.

Nisem pričakovala toliko pohodov in dejavnosti v enem dnevu.

Sobe so bile urejene, a niso mi bili všeč tuši, saj gre vsa voda ven. Tja se ne bi vrnila, ni mi bilo všeč.

Na Vojskem mi ni bilo ravno všeč. Že prvi dan smo šli na sprehod in sem vedel, da bomo samo hodili. Vsak dan je bilo bolje in lepše, ker smo manj hodili in delali zanimivejše stvari, kot so npr. kolesarjenje in razne igre. Od učiteljev mi je bil najboljši Maj, ker ima neko posebno energijo v sebi.

Nič se mi ni vtisnilo v spomin, saj smo veliko hodili in počeli še druge stvari, ki so me izčrpale. Nekatere sobe so bile majhne, ampak postelje so bile udobne. Čeprav nismo imeli veliko prostega časa, je bilo zabavno.

Nisem se zabavala. Všeč so mi bile večerne dejavnosti pa  tudi mentorji in njihov odnos do nas. Hrana je bila v redu. Vstajali smo ob sedmih zjutraj in komaj sem vstajala. Telefone smo imeli zelo malo časa.

Življenje v šoli v naravi je bilo dobro, ampak mi ni bila všeč jutranja telovadba že ob 7.30 zjutraj. Všeč mi je bilo, da smo igrali odbojko.

Bilo je dobro.

Najboljše mi je bilo, kadar smo bili prosti.

Všeč so mi bile nekatere dejavnosti.

Bilo mi je všeč in zelo sem se zabaval ob dogodivščinah.

Bilo mi je zelo lepo, vse dejavnosti so bile zelo zanimive. Tudi učitelji so bili zelo prijazni.

Dogodki so bili zelo zanimivi, ker so nas veliko naučili o življenju v gorskih krajih.

V Vojskem mi je bilo zelo všeč, najbolj plezanje. Motila me je samo velikost kopalnice. Od mentorjev mi je bil najboljši Janez in njegov pes. Hrana je bila OK.

 Veliko stvari mi je bilo všeč in zanimivih, npr. plezanje, odbojka in taborni ogenj. Rada bi se še kdaj vrnila, saj sem bila s prijatelji. Telefone smo imeli le 30 minut, ampak meni je bilo vseeno in me ni toliko motilo.

Kaj bi še posebej pohvalili?

Pohvalil bi rad sam sebe, da sem zdržal v šoli v naravi.

Pohvalil/-a bi (vsak eno ali več od naslednjih dejavnosti): plezanje, streljanje z lokom, igranje odbojke, veliko hoje, dva psa, ognjišče, peko hrenovk, predstavitev živali, ki jih imajo v domu (legvana, želvo, miške, skakače, kačo …), program iger, večerne dejavnosti – še posebej igro 101 vprašanje; prosti čas v sobah, prijazne mentorje, še posebej Janeza in Maja.

Učiteljica Helena Pirih Rosa

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost